Κεντρική NBA ‘Θρίλερ’ και διασυρμός (vid)
NBA

‘Θρίλερ’ και διασυρμός (vid)

griffin clippers warriors

lee-grizzlies-thunder

Οι σειρές ξεκινούν από το μηδέν ύστερα από τα χθεσινοβραδινά παιχνίδια καθώς οι Γκρίζλις σε ένα καθηλωτικό παιχνίδι γεμάτο σασπένς, δραπέτευσαν με τη νίκη από την Οκλαχόμα και οι Κλίπερς έστησαν πάρτι σε βάρος των Ουόριορς.

Τα αποτελέσματα:
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Μέμφις Γκρίζλις 105-111
Λος Άντζελες Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 138-98

Συγκλονιστική νίκη για τους Γκρίζλις!

westbrook-thunder-grizzlies

Ότι και να πεις για αυτό το παιχνίδι είναι λίγο. Τα πάντα ήταν ρευστά και ακόμα και όταν το αποτέλεσμα έδειχνε δεδικασμένο μπήκαν τρελά και μεγάλα σουτ και τα πάντα κρίθηκαν στην παράταση. Εν τέλει, αυτοί που “χαμογέλασαν” ήταν οι Γκρίζλις που “έσπασαν” την έδρα των Θάντερ, με το τελικό 111-105, έχοντας μπροστάρη τον καθοριστικό στην παράταση, Ζακ Ράντολφ (25π.-6ρ.-2ασ.), τον εκπληκτικό Μάικ Κόνλι (19π.-7ρ.-12ασ.) και τον επιβλητικό Μαρκ Γκασόλ (16π.-7ρ.-7ασ.).

Εκ των “Κεραυνών“, οι Κέβιν Ντουράντ (26π.-11ρ.-4ασ.) και Ράσελ Ουέστμπρουκ (29π.-7ρ.-8ασ.) έκαναν τα πάντα. Κράτησαν με μεγάλα σουτ την ομάδα τους στο παιχνίδι αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους όντες πολύ μόνοι.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης οι “Αρκούδες” διατηρούσαν ένα προβάδισμα με “νύχια και με δόντια” και 18’’ πριν το τέλος προηγούνταν με 5 πόντους (93-98). Οι Θάντερ όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αρχικά γίνεται φάουλ στον KD ενώ πήγαινε για τρίποντο, πετάει την μπάλα, αυτή μπαίνει και σε συνδυασμό με την εύστοχη βολή μείωσε στον πόντο (97-98 στα 13’’ πριν τη λήξη). Εν συνεχεία, ο Κόνλι ευστοχεί στις 2 βολές, ο Ουέστμπρουκ παίρνει το τελευταίο τρίποντο, το χάνει, ο Κέντρικ Πέρκινς παίρνει το ριμπάουντ και στέλνει το ματς στην παράταση (99-99)!

Στον έξτρα χρόνο μίλησε η ποιότητα του Ράντολφ, ο οποίος έβαλε στις ρακέτες τους αντιπάλους και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

“Ξέσπασαν” οι Κλίπερς

griffin-clippers-warriors

Οι Κλίπερς ήθελαν να εκδικηθούν τους Ουόριορς για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και το έκαναν με εμφατικό τρόπο. Τους συνέτριψαν με 40 πόντους (138-98) διαφορά και θα πάνε με άλλη ψυχολογία στο Όκλαντ για να κάνουν και αυτοί με τη σειρά τους το μπρέικ.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν (35π.-6ρ.-2κλ.) ήταν ο καταλυτικότερος παράγοντας αυτού του θριάμβου έχοντας και εκπληκτικά ποσοστά (13/17 διπ. ήτοι 74%), ενώ οι Κρις Πολ (12π.-6ρ.-12ασ.) και Ντάρεν Κόλισον (12π.-10ασ.) οργάνωσαν άριστα το παιχνίδι της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς. Από το “ναυάγιο” των Ουόριορς, μοναδική όαση ήταν ο Στέφεν Κάρι (24π.-8ασ.).

Στα του αγώνα, οι γηπεδούχοι πήραν από την πρώτη περίοδο διψήφια διαφορά (31-20) την οποία διατήρησαν και αύξαναν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να συναντούν ιδιαίτερες αντιστάσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…