Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Ζούμε γι’ αυτά τα παιχνίδια”

“Ζούμε γι’ αυτά τα παιχνίδια”

banchi sef

banchi-sef

Η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται απόψε (21:45) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στο Φάιναλ φορ το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα της. Ο τεχνικός των Ιταλών, Λούκα Μπάνκι, τόνισε πως η ομάδα του ζει γι’ αυτά τα παιχνίδια, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

“Αντιμετωπίζουμε έναν σημαντικό αντίπαλο σε μία ιδιαίτερη στιγμή της σεζόν. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, να παίξουμε με πίστη που θα μπορούσε να μας δώσει την ώθηση για να είμαστε συνεπείς σε μία σειρά αγώνων κόντρα σε μία ομάδα που έχει παίξει 9 στις 10 φορές στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Θα ζήσουμε ιδιαίτερες στιγμές σε μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Όλοι γνωρίζουν τι είδους ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουμε στο Γιαντ Ελιάου, αλλά ξέρω ότι θα έχουμε την τιμή να παίξουμε στο Μediolanum Forum σε μία όχι λιγότερο εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ζούμε γι’ αυτά τα παιχνίδια. Θα ζήσουμε όλους αυτούς τους αγώνες, με πάθος και συναίσθημα”, ανέφερε αρχικά ο έμπειρος προπονητής.

Για την πορεία της Μακάμπι Τελ Αβίβ υπογράμμισε: “Ξέρουμε ότι στη Μακάμπι έχουν επιστρέψει δύο παίκτες που έπαιζαν και πάλι, ο Ντέιβιντ Μπλου και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Στην κανονική περίοδο έχασαν μόλις δύο αγώνες κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, την Λαμποράλ. Στο TOP-16 έκαναν ό,τι μπορούσαν κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον όμιλο”.

Τέλος αναφέρθηκε και στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: “Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και έχοντας διάρκεια στην απόδοσή μας. Είναι μία ομάδα που χαρακτηρίζεται τόσο από την πνευματικότητα της όσο και από την τακτική της. Ο Σχορτσανίτης είναι ένα καθοριστικός παράγοντας σ’ αυτή την Ευρωλίγκα που τους βοηθάει να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση, χρησιμοποιώντας το πικ εν ρολ για να δημιουργούν πλεονέκτημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Χάνει το ματς με Βίρτους ο Μονέκε

Ο Τσίμα Μονέκε δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βίρτους. Η Μπασκόνια και η Βίρτους θα διεκδικήσ…