Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάρτσα – Γαλατά 88-61 (vid)

Μπάρτσα – Γαλατά 88-61 (vid)

brad oleson barcelona galatasaray

brad-oleson-barcelona-galatasaray

Πραγματοποιώντας ένα διαστημικό δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε την Γαλατασαράι με 88-61 και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ τα χρειάστηκε για ένα ημίχρονο, ωστόσο ο τραυματισμός του Κάρλος Αρόγιο έγειρε υπερβολικά την πλάστιγκα προς τους Καταλανούς που έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίος  του αγώνα ο Μπόστιαν Νάχμπαρ με 19 πόντους.

Η Γαλατασαράι ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι και με μεγάλο πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Κάρλος Αρόγιο προηγήθηκε με 12-3 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 21-14. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις στο μαρκάρισμα του Πορτορικανού γκαρντ, ο οποίος έκανε ότι ήθελε στο παρκέ.

Η έλευση του Πούλεν στο παιχνίδι έδωσε ενέργεια στους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να πλησιάσουν τους Τούρκους αλλά και να πάρουν το προβάδισμα με 33-32, με το ημίχρονο να βρίσκει ωστόσο τους φιλοξενούμενους, προηγούμενους με 35-33 χάρη σε τρίποντο του Αρσλάν. Το πρώτο ημίχρονο όμως είχε και ένα πολύ άσχημο νέο για την Γαλατασαράι καθώς ο Αρόγιο τραυματίστηκε στον αστράγαλο σε μία επιθετική προσπάθεια του με αποτέλεσμα να μην επιστρέψει ξανά στο παρκέ.

Απόντος του μεγάλου αστεριού τους, οι Τούρκοι έχασαν τον επιθετικό τους οίστρο και από τη στιγμή που η μηχανή της Μπαρτσελόνα πήρε μπροστά, όλα τελείωσαν. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ άρχισε να βομβαρδίζει από παντού το καλάθι της “Γαλατά” με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάνει γρήγορα σε διψήφια επίπεδα (59-49 στο 30′). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πέταξε λευκή πετσέτα και παραδόθηκε άνευ όρων στις ορέξεις των “μπλαουγκράνα” που έφτασαν τελικά άνετα στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-35, 59-49, 88-61.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Πούλεν 11 (3), Ντόρσεϊ 8, Σάδα 2, Χουέρτας, Αμπρίνες 5 (1), Ναβάρο 12 (2), Παπανικολάου 4, Ολεσον 11 (3), Λόρμπεκ 6, Νάχμπαρ 19 (3), Τόμιτς 10.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Αταμάν): Ερτσεγκ 4, Χέρστον 6, Μαρκοϊσβίλι 3 (1), Ακιόλ 1, Αλντεμίρ 9, Μενσά Μπονσού 5, Μάτσβαν 4, Αρόγιο 14 (2), Γκιουλέρ, Αρσλάν 9 (2), Ντάνλεϊ 6, Ντόμερκαντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…