Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Ολυμπιακός 78-83 (vid)

Εφές – Ολυμπιακός 78-83 (vid)

spanoulis efes osfp

spanoulis-efes-osfp

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός πέρασε στο ρελαντί από την Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Εφές Αναντολού με 83-78, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης στον πέμπτο όμιλο της Ευρωλίγκα και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας τόσο από το ζωγραφιστό όσο και από την περιφέρεια, δημιούργησε διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος παρά την πίεση των Τούρκων, οι οποίοι έδωσαν το τελευταίο για φέτος εντός έδρας παιχνίδι τους στην διοργάνωση.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ευρώπης σε απόδοση ήταν ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης που τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους . Από κοντά και ο Μπράιαντ Ντάνστον (13π.)  με τον Ματ Λοτζέσκι (13π.). Από την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ξεχώρισαν οι Βασιλειάδης και Γκόρντον με 16 πόντους ο καθένας.

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι “καυτός”, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 5-0. Έπειτα την μπαγκέτα στο σκοράρισμα πήραν οι ψηλοί, Σερμαντίνι και Ντάνστον, οι οποίοι χτυπούσαν μέσα από το ζωγραφιστό, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους οριακά μπροστά στο σκορ με 19 -18 μετά από δίποντο του Σλούκα.

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, πάτησαν τέρμα το γκάζι στην επίθεση και έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα, έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο τέλος του ημιχρόνου (43-32) απέναντι σε μία Εφές που απειλούσε μόνο με τον Γκόρντον.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Μπιέλιτσα, προσπάθησαν να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, μειώνοντας στο καλάθι (50-48 στο 26′) αλλά κάπου εκεί οι “ερυθρόλευκες” μηχανές πήραν ξανά μπροστά και με ηγέτη τον Ντάνστον έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι  με 67-60.

Στην τέταρτη περίοδο η Εφές Αναντολού προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο ο Ολυμπιακός διατηρούσε εύκολα μία διαφορά ασφαλείας που δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους πέντε πόντους και έτσι έφτασε δίχως να ιδρώσει στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-43, 60-67, 78-83.
ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ (Αγγέλου): Οσμάν 4, Βασιλειάδης 16 (4), Μπατούκ 8 (1), Γκονλούμ 7, Κιλιτσλί 2, Σαβάνοβιτς 3, Γκόρντον 16 (9 ασ.), Πλάνινιτς 8 (2), Μπιέλιτσα 14 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας) : Πετγουέι 6 (2), Σερμαντίνι 10, Ντάνστον 13 (7 ριμπ.), Σπανούλης 17 (3), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς 4, Σίμονς 6, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 13 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…