Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Επιλεκτική ευαισθησία

Επιλεκτική ευαισθησία

rigas bertomeu

rigas-bertomeu

Μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για “εντεταλμένη υπηρεσία” και αμέσως ο Τζόρντι Μπερτομέου κίνησε διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Ξεκινώ από μια παραδοχή: Είναι άστοχη η δήλωση του “ισχυρού άνδρα” των “πρασίνων“, εκτός αν έχει ενοχοποιητικά στοιχεία για τους “εντολείς“.

Από εκεί και πέρα: Ενοχλήθηκε ο κ. Μπερτομέου για τις δηλώσεις; “Υποβαθμίζουν” το προϊόν, το οποίο -αν κρίνουμε από τα έσοδα που φέρνει ο Ισπανός ακριβοπληρωμένος υπάλληλος- δεν πουλιέται ιδιαιτέρως ακριβά; Ναι, το υποβαθμίζουν. Και;

Μάθατε να φώναξε ποτέ για διευκρινίσεις τον συμπατριώτη του Αρτεάγκα; Είδατε, πλην του Κώστα Ρήγα, να βγαίνει επισήμως η Ευρωλίγκα και να παίρνει θέση, όχι μόνο για το εύστοχο των “καταγγελιών“, αλλά και την επιλογή της χρονικής στιγμής που έγιναν αυτές, από τον Ισπανό ρέφερι;

Μάθατε ποτέ να “διέταξεέρευνα για τα δημοσιεύματα (όχι ελληνικά, αλλά σ’ ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Τύπο, ηλεκτρονικό και μη) που ήθελαν τη Ρεάλ να διάλεξε αντίπαλο; Μήπως μάθατε αν έγινε έρευνα για τη Λοκομοτίβ, η οποία επίσης φέρετε να διάλεξε όμιλο;

Άραγε, θα μας πει ο κ. Μπερτομέου αν κάλεσε τους έχοντες την ευθύνη για τη διαμόρφωση του προγράμματος, να του εξηγήσουν γιατί δόθηκε η δυνατότητα στους Μαδριλένους να επιλέξουν αντίπαλο;

Αν είσαι “ευαίσθητος” είσαι απέναντι σε όλους και όλα. Όχι μόνο σε όσα σε ενοχλούν προσωπικά. Ακόμα κι αν είναι άστοχες οι δηλώσεις Γιαννακόπουλου, ακόμα κι αν κάποιος υποστηρίξει ότι οι διαιτητές έπαιξαν 100-0 Παναθηναϊκό, τί έγινε με όλα τα άλλα; Ή μήπως δεν υπήρξαν δηλώσεις για “περίεργη διαιτησία” και στην αντίπερα όχθη.

Ο Μπερτομέου, μετά το βαρύ (κι εν πολλοίς αδικαιολόγητο) πρόστιμο στον Ολυμπιακό για τα καπνογόνα (που ΚΑΚΩΣ άναψαν στο ΣΕΦ), προετοίμασε άλλο ένα βοήθημα για τις ανάγκες της λίγκας, με τη μορφή προστίμου. Αφού δεν μπορεί να φέρει έσοδα, ας πάρει από τους προέδρους που έχουν.

Βεβαίως, η μεγάλη ευθύνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν είναι οι δηλώσεις του, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει καθίσει μαζί με τους αδερφούς Αγγελόπουλους (έχουν το άλλο 50% της ευθύνης) σε ένα τραπέζι, ώστε σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ (ως λίγκα – εκπρόσωπο στην Ευρωλίγκα) να προωθήσουν από κοινού τις θέσεις μας και να δείξουν στον κάθε Μπερτομέου ότι δεν μπορεί να παίζει με τους Έλληνες. Τους γητευτές της κορυφής, θυμίζω.

Δεν είμαι από τους θιασώτες τους “πας μη Έλλην, βάρβαρος“, ούτε πιστεύω πως ό,τι κάνουν οι πρόεδροι των ομάδων μας είναι “καλώς καμωμένα“, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω αυτόν τον λιμοκοντόρο, τον τύπο που το 2007 (για να μην ξεχνιόμαστε) έπαθε γλωσσοδέτη όταν τον ρώτησα γιατί το επίσημο πρακτορείο της Ευρωλίγκας πουλούσε εισιτήρια του τελικού του ΟΑΚΑ με “καπέλο” στους Έλληνες φιλάθλους, να μας κουνάει το δάχτυλο.

Μπορεί να έχουμε πολλά κουσούρια ως λαός, αλλά χωρίς εμάς η Ευρωλίγκα θα ήταν ολίγη από χόρτα. Κι ας έβαζε ο Γιωργάκης (χρόνια πολλά, επ’ ευκαιρίας) άλλες πέντε ομάδες σαν τη Μάλαγα από το “παράθυρο“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …