Κεντρική NBA Εκτός οι Μπουλς! (vid)
NBA

Εκτός οι Μπουλς! (vid)

beal wizards bulls1

beal-wizards-bulls

Στον απόηχο της βαριάς τιμωρίας που επέβαλε το ΝΒΑ στον Ντόναλντ Στέρλινγκ για της ρατσιστικές του δηλώσεις (“Δια βίου αποκλεισμός“), οι Κλίπερς επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις, επιβλήθηκαν των Ουόριορς και βρίσκονται μια νίκη μακριά από την πρόκριση. Σε παρόμοια θέση και οι Γκρίζλις που επικράτησαν των Θάντερ με τις παρατάσεις να έχουν γίνει συνήθεια στη συγκεκριμένη σειρά. Νωρίτερα, οι Ουίζαρντς νικούσαν και απέκλειαν τους Μπουλς από τη συνέχεια των πλέι οφ με το εμφατικό 4-1, επικρατώντας σε όλες τις αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στο Σικάγο.

Τα αποτελέσματα:
Σικάγο Μπουλς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 69-75
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Μέμφις Γκρίζλις 99-100
Λος Άντζελες Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 113-103

Έγινε η έκπληξη!

booker-wizards-bulls

Οι Ουίζαρντς πραγματοποίησαν την πρώτη μεγάλη έκπληξη των πλέι οφ (γιατί είναι εξαιρετικά πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες) αποκλείοντας τους Μπουλς με 4-1 νίκες! Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς οι “Μάγοι” έκαναν το διπλό στο Σικάγο, για τρίτη φορά, επικρατώντας με 75-69 και περιμένουν τον επόμενο αντίπαλο τους που θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Πέισερς – Χοκς (ίσως η επόμενη έκπληξη που λέγαμε).

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μετά το ισόπαλο πρώτο ημίχρονο (41-41) ανέβασαν “στροφές” στην τρίτη περίοδο (20-11 επιμέρους) παίρνοντας προβάδισμα 9 πόντων (52-61) και δεν ξαναβρέθηκαν πίσω στο σκορ, “αποκρούοντας” ψύχραιμα την πίεση των γηπεδούχων. Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Ταζ Γκίμπσον (12π.-4ρ.-3κοψ.) στην τελευταία περίοδο δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο των Μπουλς για το comeback.

Η τριάδα των Τζον Ουόλ (24π.-7ρ.-4ασ.), Νενέ (20π.-7ρ.-4ασ.) και Μπράντλι Μπιλ (17π.-5ρ.-4ασ.) ηγήθηκε και σε αυτήν την επικράτηση. Εκ των “Ταύρων” ξεχώρισαν οι Τζίμι Μπάτλερ (16π.-4ρ.-2ασ.) και Κιρκ Χάινριχ (16π.-2ρ.-4ασ.).

Άραγε πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν υγιής;

Κοντά στο δεύτερο γύρο οι Γκρίζλις

conley-grizzlies-thunder

Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, Γκρίζλις και Θάντερ έλυσαν στην παράταση τις διαφορές τους σε ακόμα μια συγκλονιστική αναμέτρηση. Οι “Αρκούδες” είχαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια, δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ ΠΟΤΕ (κυριολεκτικά) και σε κανένα σημείο του αγώνα με την παράταση να έχει δραματικό τέλος. Εν τέλει, αυτοί ήταν και οι νικητές με 100-99, έκαναν το 3-2 και υποδέχονται τους Θάντερ στο Μέμφις για να κλειδώσουν θέση στην επόμενη φάση των πλέι οφ.

Ο Μάικ Μίλερ (21π.-6ρ.-3ασ.-3κλ.) ήταν ο άνθρωπος “κλειδί” για τους νικητές καθώς, ερχόμενος από τον πάγκο, “σκότωσε” τους γηπεδούχους με το φαρμακερό του σουτ (5/8 τρίποντα). Ζακ Ράντολφ (20π.-10ρ.) και Μάικ Κόνλι (17π.-2ρ.-4ασ.) ήταν κλασσικά από τους κορυφαίος μαζί με τον Μαρκ Γκασόλ (11π.-15ρ.-4ασ.-2κοψ.) που μπορεί να μην σκόραρε πολύ αλλά συνεισέφερε παντού. Πολύ θετικός ήταν και ο Κώστας Κουφός καθώς σε μόλις 6 λεπτά συμμετοχής, προσέφερε 4 πόντους (1/3 διπ.-2/2 βολές), 2 ριμπάουντ και 1 κόψιμο.

Από πλευράς Θάντερ, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (30π.-10ρ.-13ασ.) ήταν απλά φανταστικός κάνοντας τα πάντα μέσα στο παρκέ, με τους Κέβιν Ντουράντ (26π.-8ρ.-2ασ.) και Σερζ Ιμπάκα (15π.-12ρ.) να τον πλαισιώνουν ιδανικά. Ο Καρόν Μπάτλερ (15π. με 4/8 τρ.-5ρ.) είχε έναν ρόλο παρόμοιο με αυτόν του Μίλερ.

Οι Γκρίζλις πήγαν με “αέρα” 12 πόντους (43-55) στα αποδυτήρια αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την υπεροχή τους μέχρι τέλους. Οι “Κεραυνοί” βγήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση στο δεύτερο μέρος και εν τέλει έστειλαν το ματς στην παράταση χάρη σε καλάθι μετά από κλέψιμο του Ουέστμπρουκ 4’’ πριν το τέλος.

Στον έξτρα χρόνο, οι “Αρκούδες” συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι. Ο Ντουράντ έχασε μια καθοριστική βολή, οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν μια επίθεση εν συνεχεία ο ίδιος επιχείρησε το τρίποντο στα 2.6’’ αστόχησε, ο Ιμπάκα πήρε το ριμπάουντ και έβαλε τη μπάλα στο καλάθι αλλά ετεροχρονισμένα, όπως αποφάνθηκαν οι διαιτητές και… 3-2 για το Μέμφις!

Οι “Κλιπς” είναι εδώ!

jordan-clippers-warriors

Μετά τη σύγχυση που πέρασαν οι Κλίπερς από τις ρατσιστικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντόναλτ Στέρλινγκ, και που ουσιαστικά τους κόστισε την ήττα από τους Ουόριορς την Κυριακή, όλα δείχνουν πιο ρόδινα τώρα και φαίνεται πως η ομάδα του Λος Άντζελες ξαναβρίσκει τα πατήματα της. Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, έριξε βαρύ τον “πέλεκυ” στον Στέρλινγκ και οι Κλίπερς ξαναπήραν το προβάδισμα στη σειρά (3-2) επικρατώντας των “Πολεμιστών” με 113-103, στο Στέιπλς Σέντερ.

Ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν (25π. με 8/10 διπ.-18π.-4κοψ.)ήταν “χάρμα ιδέσθαι“, επιβλητικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, κυρίαρχος κάτω από τις ρακέτες σε μια από τις κορυφαίες εμφανίσες της καριέρας του. Οι Κρις Πολ (20π.-6ρ.-7ασ.-5κλ.) και Μπλέικ Γκρίφιν (18π.-7ρ.-4ασ.) τον ακολούθησαν και οι Κλιπς χρειάζονται μια ακόμα νίκη για να πάρουν το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο.

Ο Στέφεν Κάρι (17π.- με 4/7τρ.-3ρ.-4ασ.) συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς της Κυριακής αλλά ήταν και πολύ απρόσεχτος (8 λάθη), οι Άντρε Ιγκουοντάλα (18π.-8ρ.-8ασ.) , Ντέιβιντ Λι (18π.-10ρ.-4ασ.) και Κλέι Τόμπσον (21π.-5ρ.-4ασ.) αποτέλεσαν τα στηρίγματα του αλλά δεν ήταν αρκετοί για να οδηγήσουν τους “Πολεμιστές” στο θετικό αποτέλεσμα.

Η ειδοποιός διαφορά των δύο ομάδων έγκειται στη συνεισφορά του πάγκου. Εκεί οι Κλίπερς είχαν συντριπτική υπεροχή καθώς οι αναπληρωματικοί προσέφεραν συνολικά 36 πόντους έναντι μόλις 19 οι των Ουόριορς.

Με εξαίρεση το 9-2 στην αρχή του αγώνα και το 70-69 στα τέλη της τρίτης περιόδου, οι “Πολεμιστές” δεν απέκτησαν σε κανέναν σημείο την πρωτοκαθεδρία στο σκορ μιας και οι Κλίπερς είχαν επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους, αποσυντόνισαν το επιθετικό παιχνίδι των φιλοξενουμένων και στην επίθεση ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…