Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Δύσκολα η Παρτιζάν”

“Δύσκολα η Παρτιζάν”

bertomeou

bertomeou

Η Παρτιζάν γνώρισε την ήττα από τη Τσεντεβίτα και έμεινε εκτός τελικού της Αδριατικής λίγκα και κατά συνέπεια εκτός Ευρωλίγκα για την επόμενη χρονιά.

Η μοναδική πιθανότητα να συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και του χρόνου είναι να πάρει wild card, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο, όπως τόνισε και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος βρέθηκε στο Βελιγράδι για το Φάιναλ φορ της Αδριατικής λίγκα.

“Είναι πολύ δύσκολο να πάρει wild card. Αν σκεφτείτε ποιοι δέχθηκαν τελευταία την πρόσκληση, ήταν ομάδες από τη Γερμανία και τη Γαλλία, δηλαδή χώρες που τις χρειάζονται περισσότερο για την εξέλιξη του μπάσκετ εντός των συνόρων. Το μπάσκετ είναι πάρα πολύ δημοφιλές και αναπτυγμένο στη Σερβία και αυτό μειώνει τις πιθανότητες της Παρτίζαν, για wild card. Για να έχουμε την πλήρη εικόνα βέβαια, θα χρειαστεί πρώτα να τελειώσουν όλες οι λίγκες”, ανέφερε ο Μπερτομέου.

Αξίζει να τονίσουμε πως σε περίπτωση που μία εκ των Τσεντεβίτα και Τσιμπόνα δηλώσει κώλυμα να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν, τότε η wild card θα δοθεί στον Ερυθρό Αστέρα.

Τέλος ο δήμαρχος Βελιγραδίου, Σίνισα Μάλι, τόνισε  πως το Βελιγράδι θα διεκδικήσει το Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα και τον προκριματικό γύρο αν ζητήσουν wild card ο Ερυθρός Αστέρας ή η Παρτιζάν. Μάλιστα σε λίγες μέρες θα στείλει επίσημη επιστολή στην Ευρωλίγκα όπου θα δηλώνει την πρόθεση του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…