Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Δικό μας παιδί (pics)

Δικό μας παιδί (pics)

zak kappos

zak-kappos

Τί δουλειά έχει ένας πολίστας, και δη Καναδός, στο δικό μας (μπασκετικό) site και στο… ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού; Είναι “δικό μαςπαιδί και χαιρόμαστε με την επιτυχία του. Ο Ζαχαρίας κλήθηκε από την Καναδική Ολυμπιακή Ομάδα του πόλο, κάνοντας περήφανο τον πατέρα του (και όχι μόνο). Ποιος είναι ο ευτυχής μπαμπάς; Ο Τομ (Θανάσης, αν προτιμάτε) Κάππος!

Ο, ύψους 2μ06, Τομ Κάππος ήρθε στην Ελλάδα -ως ομογενής- για λογαριασμό του Σπόρτιγκ το καλοκαίρι του 1979. Έκανε καριέρα στον Παναθηναϊκό, και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 1984 και το κύπελλο Ελλάδας το 1983, ενώ συμμετείχε και στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας το 1985.

Σημαντικές εμφανίσεις του Κάππου ήταν τη σεζόν 1983-’84 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν και η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην ισπανική ομάδα, και στον αγώνα μπαράζ της Κέρκυρας το 1984, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 80-76 και κατέκτησε το πρωτάθλημα, επιτυχία που έκανε να επαναλάβει 13 χρόνια.

kappos-panathinaikos

Ο Κάππος σημείωσε 20 πόντους σ’ εκείνον τον αγώνα (είναι ανάμεσα στον Τάκη Κορωναίο και τον Κυριάκο Βίδα, έτοιμος να ανοίξει μια σαμπάνια, ενώ στη φωτογραφία διακρίνονται ακόμα ο Λιβέρης Ανδρίτσος και ο Ντέιβιντ Στεργάκος) και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού μαζί με το Λιβέρη Ανδρίτσο.

Ο Ζακ (Ζαχαρίας) Κάππος ακολουθεί την αθλητική διαδρομή του πατέρα του, έστω κι αν τον κέρδισαν οι πισίνες. Εμείς να του ευχηθούμε να φτάσει και να ξεπεράσει σε αξία τον πατέρα του και να τον ευχαριστήσουμε που χωρίς να το θέλει μας έκανε να θυμηθούμε το παρελθόν…

kappos-family

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…