Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Γεμίζουν τα ταμεία

Γεμίζουν τα ταμεία

halvatzakis new

halvatzakis-new

Πάσχα με… γεμάτα ταμεία θα κάνουν οι ομάδες της Α1, αφού ένα (σχεδόν) απρόσμενο “δώρο” έρχεται να προστεθεί στα έσοδά τους. Όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο Δ.Σ., οι ΚΑΕ θα εισπράξουν το αρχικά παρακρατηθέν 20% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς διευκρινίστηκε ένα ζήτημα που τις απασχολούσε εδώ και καιρό.

Δεν θέλουμε να σας μπλέξουμε με νομικού τύπου πληροφορίες, εν πολλοίς άχρηστες, γι’ αυτό και δεν θα μπούμε βαθιά στο θέμα. Μέχρι τώρα, από τα χρήματα που έδινε η Nova, για τηλεοπτικά δικαιώματα, υπήρχε παρακράτηση φόρου, ισόποση με το 20%. Αυτή η παρακράτηση ήταν κάτι σαν… πνευματικά δικαιώματα, έτσι όπως αρχικά είχε οριστεί από τον νομοθέτη.

Η νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ είχε διαρκή επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων κι εντέλει, στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή πέρασε η τροποποίηση του επίμαχου άρθρου. Έτσι δεν θα υπάρχει η επιβάρυνση του 20%, το οποίο θα αποδοθεί (και αναδρομικά) στις ΚΑΕ.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και μέσα στην εβδομάδα θα εισπράξουν το 20% των τριών προηγούμενων δόσεων, ενώ στο εξής οι υπολειπόμενες δόσεις θα δίνονται ολόκληρες, χωρίς την παρακράτηση φόρου. Μια εξέλιξη που είναι εξόχως σημαντική για τις ΚΑΕ, οι οποίες έχουν να καλύψουν ουκ ολίγα έξοδα, όσο το πρωτάθλημα οδεύει προς το τέλος του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …