Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Ήμασταν σοβαροί”

“Ήμασταν σοβαροί”

alvertis profil

alvertis-profil

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εύκολο, όπως αποδείχτηκε, απόγευμα στη Θεσσαλονίκη όπου επικράτησε του ΠΑΟΚ πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 82-71 και έδειξε έτοιμος για την επερχόμενη μεγάλη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, για την τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας που θα κρίνει ποια εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσουν οι “πράσινοι” στην επόμενη φάση.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, φάνηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του – με μοναδικό μελανό σημείο τη χαλάρωση στο τέλος της τέταρτης περιόδου – και σημείωσε πως η ομάδα του προετοιμάζεται για τις μελλοντικές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τον “αιώνιο” αντίπαλο:

“Αντιμετωπίσαμε το ματς με σοβαρότητα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες και το θετικό είναι πως μπορέσαμε και ήμασταν, όπως θέλαμε. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και εμείς ετοιμαζόμαστε πρώτα για το ματς με τον Ολυμπιακό και την συνέχεια για την Ευρώπη”.

Σχετικά με την πτώση της απόδοσης στο τέλος του αγώνα: “Προτιμώ να κρατήσω τα καλά και τα άσχημα να τα συζητήσω με τους παίκτες μου”.

Εν συνεχεία σχολίασε το γεγονός πως ήταν εκδηλωτικός σε κάποιες φάσεις των παικτών του:

Ευχαριστιέμαι και εγώ, δεν μπορώ να παίξω πλέον και η ευχαρίστησή μου βγαίνει από αυτό που βλέπω. Όποια ωραία φάση βγαίνει, τη γουστάρω και εγώ“.

Αναφερόμενος στον επερχόμενο ευρωπαϊκό εμφύλιο, υπογράμμισε:

“Ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα ματς στο ΣΕΦ. Πρέπει να τηρήσουμε αυτά που θα σχεδιάσουμε. Το θέμα είναι να τηρήσουμε το πλάνο και εμείς πάμε, όπως πάντα για την νίκη”.

Τέλος, όσον αφορά την προτίμηση του ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ επεσήμανε:

“Δεν είναι καμιά από τις δύο ομάδες εύκολη. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το ματς της Πέμπτης και μετά θα δούμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για κάποια επιλογή. Γιατί μερικές φορές κάνοντας μια επιλογή, τα πράγματα πολλές φορές βγαίνουν χειρότερα”.

Από πλευράς παικτών, ο Στεφάν Λάσμε που ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης, συμπλήρωσε: “Ήταν πολύ καλό παιχνίδι. Κατορθώσαμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε στις δύο τελευταίες περιόδους και να πάρουμε την νίκη, κάτι που είναι καλό για εμάς.

Δεν μπορείς να είσαι ποτέ ικανοποιημένος από το επίπεδο της ομάδας. Πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι. Δεν νομίζω πως είμαστε ακόμη έτοιμοι για τα πλέι οφ αλλά νομίζω πως βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Η δική μου απόδοση εξαρτάται από την ομάδα. Με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου για να παίξω καλύτερα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…