Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Έχουμε την ευκαιρία μας”

“Έχουμε την ευκαιρία μας”

alvertis ref euroleague

alvertis-ref-euroleague

Ζωντανός” στη μάχη της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας έμεινε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 65-59. Οι “πράσινοι” έκαναν εν μέρει αυτό που έπρεπε (ακολουθεί ακόμη ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ) και μπορούν να ελπίζουν πως θα φέρουν… τούμπα την κατάσταση.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πάντως φάνηκε αισιοδόξος για τα επόμενα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης αφού -με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου- έστειλε μήνυμα ανάκαμψης εν όψει της συνέχειας.

“Καταφέραμε να πάμε τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι. Αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε την ευκαιρία μας και ελπίζουμε να την αξιοποιήσουμε μέχρι το τέλος. Είχαμε δύο καλά πρώτα δεκάλεπτα και αυτό φαίνεται από το σκορ που είχαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο κολλήσαμε επιθετικά, αλλά το πάθος μάς έδωσε τη νίκη. Αυτό φαίνεται από τα ριμπάουντ. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι για εμάς. Από εδώ και πέρα δουλεύουμε για το επόμενο.

Έχουμε την απαραίτητη ώθηση. Παίζουμε στο σπίτι μας. Μπροστά στον κόσμο μας. Είναι κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλά. Κοιτάμε παρακάτω. Είχαμε δύο πρόσωπα. Ένα σε κάθε ημίχρονο. Όταν κινούμαστε και γυρνάει γρήγορα η μπάλα σκοράρουμε αρκετά, όταν κολλάμε στην επίθεση υπάρχει πρόβλημα”, δήλωσε αρχικά ο “Φράγκι“, ο οποίος συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν η σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα κριθεί στην άμυνα ή την επίθεση των δύο ομάδων:

“Όπως φάνηκε σήμερα το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα. Παίξαμε πολύ καλά εκεί. Αυτό όμως μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να τρέξουμε και να ανεβάσουμε το σκορ. Προσπαθούμε, δουλεύουμε καθημερινά και ελπίζουμε να το βγάλουμε. Στη φάση που είμαστε τώρα αυτά είναι θεωρίες. Εδώ που είμαστε κοιτάμε μόνο τη νίκη”.

Ενώ έκλεισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν περιμένει το κάτι παραπάνω από κάποιον παίκτη στη συνέχεια: “Από κάθε παίκτη περιμένεις να κάνει ένα βήμα μπροστά. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν αποδώσει αυτό που μπορούν στην επίθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν βοηθούν σε άλλους τομείς. Αν έχουμε κάποια έξτρα ώθηση από κάποια παιδιά αυτό είναι θετικό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…