Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θέλω… εθνική Ελλάδος”

“Θέλω… εθνική Ελλάδος”

christodoulou debut

christodoulou-debut

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδος εξέφρασε ο Ανδρέας Χριστοδούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com ενώ παράλληλα ο γκαρντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην παρουσία του στους “ερυθρόλευκους”.

Ο ταλαντούχος άσος ζητάει από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να του επιτρέψει να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδος, κάτι που προς το παρόν, όπως τονίζει, δεν έχει συμβεί την ώρα που μίλησε και για τα επερχόμενα πλέι οφ της Α1 όπου ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Χριστοδούλου στο sigmalive.com:

Για την εμπειρία του μέχρι στιγμής από την παρουσία του στον Ολυμπιακό: “Πράγματι η πρώτη μου χρόνια με τα χρώματα του Ολυμπιακού κοντεύει να τελειώσει. Ελπίζω να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ήταν μια δύσκολη χρόνια για μένα αφού η εγγραφή μου στην Ομοσπονδία ως Έλληνας έγινε στο τέλος Ιανουαρίου“.

“Τότε ήταν που ξεκίνησα να παίρνω χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ΄ όλους τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, τη διοίκηση και από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ό,τι χρειάστηκα μέχρι στιγμής ήταν πάντα δίπλα μου και τους ευχαριστώ”.

Για το πως κρίνει τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία των “ερυθρολεύκων”: “Σίγουρα το να λείπει ο Ολυμπιακός από το φάιναλ φορ δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά νομίζω ότι η ομάδα πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και μας στοίχησαν. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη”.

Για το πως αντιμετωπίζει την ενδυνάμωση των υπολοίπων ομάδων, πλην του Παναθηναϊκού και στου Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α1: “Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό σε κάθε αντίπαλο”.

Για τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό (αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στους τελικούς): “Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, όπως και εμείς πέρσι. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα”.

Για το αν νιώθει έτοιμος να βοηθήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό στο παρκέ από την ερχόμενη σεζόν: “Σίγουρα το θέμα της συμμετοχής μου ως Έλληνας με άφησε εκτός παρκέ για τέσσερις μήνες αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω όσο ποτέ άλλο. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα οπότε μου ζητηθεί από τον προπονητή μου”.

Για το πόσο βελτιώθηκε ως παίκτης τη φετινή σεζόν: “Το να είσαι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός σε βοηθάει βελτιώνεσαι πάρα πολύ. Οι εμπειρίες είναι ανεκτίμητες όταν ειδικά έχεις δίπλα σου συμπαίκτες που είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Με συμβουλεύουν και με βοηθούν να γίνομαι καλύτερος σε κάθε προπόνηση και αγώνα”.

Για το αν θέλει να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδος από τη στιγμή που εδώ και κάποιους μήνες έχει αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο: “Αυτό είναι ένα όνειρο ζωής. Φυσικά θα ήθελα να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδoς, μια Εθνική που είναι στις πέντε καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι μακρύς ο δρόμος γι΄ αυτό. Πρέπει πρώτα να αγωνιστώ στις μικρότερες κατηγορίες και να είμαι πάντα συνεπής”.

Για τον αν είναι αλήθεια το γεγονός ότι ζητήθηκε από την ελληνική ομοσπονδία η συγκατάθεση της αντίστοιχης κυπριακής για να παίξει με την Ελλάδα: “Απ΄ ότι έχω ενημερωθεί έχει ζητηθεί εδώ και περίπου δύο μήνες η συγκατάθεση της Κυπριακής Ομοσπονδίας. Βάσει των κανονισμών της FIBA χρειάζεται η συγκατάθεση της Ομοσπονδίας της Κύπρου, επειδή αγωνίστηκα πριν από τρία χρόνια περίπου στην Εθνική Κύπρου κάτω των 16″.

“Η Κύπρος είναι η χώρα μου αλλά προσωπικά θα ήθελα να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδoς. Αυτός ήταν και ο στόχος μου όταν πηρά την απόφαση στα 15 μου χρόνια να εγκατασταθώ μόνιμα στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε καλαθοσφαιριστής θα αποφάσιζε το ίδιο. Στο τέλος της μέρας στην Εθνική Ελλάδoς θέλω να αγωνιστώ και όχι σε άλλη τρίτη χώρα”.

Για το ποιο είναι το εμπόδιο σχετικά με το θέμα της ένταξής του στην εθνική Ελλάδος: “Έχω ακούσει διάφορα αλλά δεν έχω κάτι επίσημο από την Ομοσπονδία της Κύπρου. Δεν απάντησαν ακόμα στην ΕΟΚ και αυτό με απογοητεύει πάρα πολύ. Κάποιοι μου λένε είναι λόγω εκλογών και δεν ρισκάρει κανένας να πάρει απόφαση. Άλλοι λένε ότι θα κατηγορηθεί η Ομοσπονδία από δημοσιογράφους. Δεν νομίζω να έχει κανένα δημοσιογράφο που δεν θα χαρεί να παρακολουθεί Κύπριο να αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδoς“.

“Στο κάτω-κάτω είναι και τιμή για την Κύπρο αλλά και διαφήμιση της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Άλλοι μου λένε ότι θα επωφεληθεί  ο μάνατζερ μου και θα με πάρει στον Ολυμπιακό, είμαι όμως στον Ολυμπιακό εδώ και ένα χρόνο! Πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται αλλά θα ήθελα να παρακαλέσω δημόσια την ΚΟΚ να δώσει τέλος σε αυτό το σίριαλ. Είτε θετικά, είτε αρνητικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…