Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Χαίρομαι το άθλημα”

“Χαίρομαι το άθλημα”

abdel-fattah

Πριν από 11 χρόνια ήρθε μαζί με οικογένεια της στην Ελλάδα από την Ιορδανία. Ένα χρόνο μετά και ύστερα από την παρότρυνση της μητέρας της ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μπάσκετ. Και φέτος κατέκτησε με τον Πρωτέα Βούλας την πρώτη θέση στην τελική φάση του 28ου πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων. Ο λόγος για την Αμπντέλ Φαττάχ Σερίνα. 

Η νεαρή μουσουλμάνα έδωσε στους αγώνες στην Πτολεμαΐδα ένα διαφορετικό χρώμα. Η αμφίεση της, η μαντίλα να σκεπάζει τα μαλλιά της και το υπόλοιπο σώμα της, πλην του προσώπου, καλυμμένο, κέντρισε αναπόφευκτα τα βλέμματα όσων παρακολούθησαν τους αγώνες του Τουρνουά. 

Η νεαρή Σερίνα είχε σημαντικό ρόλο στην πρωταθλήτρια ομάδας του Πρωτέα Βούλας. Ως μπακ-απ της βασικής σέντερ (Μαριέλλα Φασούλα) τα κατάφερε καλά δίνοντας πολλές λύσεις στον προπονητή της, Γρηγόρη Τασιόπουλο. Η Αμπντέλ Φαττάχ Σερίνα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την εμπειρία της από μία τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Πως νιώθεις πλέον ως Πρωταθλήτρια Νεανίδων;
“Είμαι πολύ χαρούμενη. Τα καταφέραμε όλες μαζί. Ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές. Για μένα άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε Τελική Φάση και συνδυάστηκε με επιτυχία”.

-Πως βίωσες την πρώτη σου συμμετοχή σε Τελική Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος;
“Για να είμαι ειλικρινείς στην αρχή με φόβιζε που ήταν ένα πολυήμερο ταξίδι. Παρά την κούραση που φυσιολογικά υπάρχει όλα πήγαν καλά”.

-Γυρίζοντας τον χρόνο προς τα πίσω πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το μπάσκετ;
“Πριν από 10 χρόνια και με την παρότρυνση της μητέρας μου ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ. Στην αρχή δεν ήθελα πάω αλλά σιγά-σιγά αγάπησα το μπάσκετ και σ’ αυτό με βοήθησε και το κλίμα που συνάντησα στην ομάδα”.

-Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου; Θα ήθελες να παίξεις σε υψηλότερο επίπεδο;
“Για μένα το μπάσκετ είναι ένα χόμπι. Δεν νομίζω να φτάσω ψηλά Διασκεδάζω να παίζω και για το μέλλον θα δούμε… ποιος ξέρει τι θα γίνει”;

Πως αντιδρούν όσοι σε βλέπουν ν’ αγωνίζεσαι με τη μαντίλα;
“Καταρχήν εγώ δεν δίνω σημασία. Απλά παίζω και χαίρομαι το άθλημα. Από’ κει και πέρα ούτε στο Πρωτέα αλλά ούτε και στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχει συμβεί κάτι που να με στεναχωρήσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Εκλογές ΕΟΚ: Ο Παναγιώτης Φασούλας πήρε κεφάλι

Η μάχη των εκλογών της ΕΟΚ θα κριθεί στην Αθήνα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν διαβάσε…