Κεντρική Διεθνή “Σε χέρια Έλληνα η Εθνική”

“Σε χέρια Έλληνα η Εθνική”

fragias1

Για την επιλογή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Κατάρ μίλησε ο Βασίλης Φραγκιάς αλλά και για την ελληνική εθνική ομάδα. Ο έμπειρος προπονητής δήλωσε στην “ΩΡΑ των σπορ”:

“Σίγουρα τα οικονομικά είναι πάρα πολύ καλά αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό. Νομίζω ότι είμαι σε μια ηλικία άλλωστε που δεν με ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα. Όταν αναλαμβάνεις ομοσπονδιακός τεχνικός σε μια ξένη χώρα θεωρώ ότι είναι παρά πολύ θετικό για έναν προπονητή. Θέλουν να κάνουν μια στροφή στην φιλοσοφία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ του Κατάρ, αφού Αμερικανοί ήταν οι προπονητές τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό όχι μόνο για μένα αλλά και για όποιον Έλληνα δουλεύει στο εξωτερικό όταν αντιπροσωπεύει το ελληνικό μπάσκετ. Αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά, ίσως είναι μια ευκαιρία να ανοίξει ο δρόμος και για άλλους Έλληνες προπονητές.

Η δουλειά του προπονητή είναι ευλογημένη γιατί μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο. Όταν υπάρχει δουλειά κάπου με καλές συνθήκες, πρέπει να πας και να δουλέψεις”.

Για την θέση του Ομοσπονδιακού στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας: “Σίγουρα οι άνθρωποι που είναι στην Ομοσπονδία το έχουν σκεφτεί και θέλω να πιστεύω ότι τα ηνία, θα τα πάρει Έλληνας τεχνικός. Πάρα πολύ συνάδελφοι είναι άξιοι. Η άποψή μου, να είναι σε χέρια Έλληνα τεχνικού. Γιατί θα ξέρει πρόσωπα, θα ξέρει καταστάσεις και θα μπορεί να διαχειριστεί το κομμάτι που λέγεται Εθνική Ελλάδος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Έκανε ένσταση η Ουλμ μετά την ήττα από την Μπάγερν

Η Μπάγερν επικράτησε στον ημιτελικό – θρίλερ με την Ουλμ με 104-102 στην δεύτερη παρ…