Κεντρική NBA Με το καλημέρα, μπρέικ! (vid)
NBA

Με το καλημέρα, μπρέικ! (vid)

pierce nets raptors

pierce-nets-raptors

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Ράπτορς και Νετς αποτέλεσε το εναρκτήριο των φετινών πλέι οφ και η ομάδα του Τζέισον Κιντ φρόντισε να δείξει εξ αρχής τα “δόντια” της.

Πραγματοποιώντας εξαιρετικά μεστή εμφάνιση, πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή και κυριάρχησε μέχρι τέλους επωφελούμενη, κυρίως, τη μεγαλύτερη εμπειρία των παικτών της, καταφέρνοντας να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας των “Πτερόσαυρων“, με το πίνακα του σκορ να δείχνει 94-87 στο τέλος. Μάλιστα υπήρξε και ένα ζήτημα στα μέσα της τρίτης περιόδου όταν χάλασε το χρονόμετρο της μιας μπασκέτας και ύστερα από μια διακοπή οι παίκτες αγωνίστηκαν χωρίς χρονόμετρα μέχρι το τέλος του αγώνα!

Φοβερός ο Τζο Τζόνσον (24π.-8ρ.-4ασ.) που μαζί με τον Ντερόν Ουίλιαμς (24π.-3ασ.) “κουβάλησε” το επιθετικό φορτίο της ομάδας. Όταν όμως οι Ράπτορς πλησίασαν στα μέσα της τέταρτης περιόδου και η μπάλα “έκαιγε”, τότε έλαμψε η “Αλήθεια” (Truth κατά το προσωνύμιο του). Ο Πολ Πιρς (15π.-4ρ.-4ασ.) έβαλε 9 συνεχόμενους πόντους τα τελευταία 3’ και έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Μπρούκλιν.

Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, έδειξαν πολύ αγχωμένοι και αποδιοργανωμένοι. Δεν είχαν υπομονή στην επίθεση, πήγαιναν σε βεβιασμένες προσπάθειες και έδειχναν συνολικά έξω από τα “νερά” τους. Χαρακτηριστικό το 39.4% που σούταραν εντός παιδιάς. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας (17π.-18ρ.) με τα 18 ριμπάουντ, έθεσε νέο ρεκόρ ομάδας στα πλέι οφ για τα περισσότερα “σκουπίδια” σε ένα παιχνίδι, και μαζί με τον Κάιλ Λάουρι (22π.-7ρ.-8ασ.) αποτέλεσαν τις πιο αξιόπιστες λύσεις των Ράπτορς και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…