Κεντρική Διεθνή Έστησε “πάρτι” στη Μαδρίτη

Έστησε “πάρτι” στη Μαδρίτη

rodriguez real valencia

rodriguez-real-valencia

Μία εντυπωσιακή Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την υπερπροσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και όντας πιο “φρέσκια” επικράτησε εκτός έδρας με 110-105 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Liga Endesa σε μία αναμέτρηση… αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ όπου οι άμυνες περιορίστηκαν σε δευτερεύοντα ρόλο.

Οι “νυχτερίδες” πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και ουσιαστικά έστησαν το δικό τους “πάρτι” στη Μαδρίτη. Από την άλλη ήταν η πρώτη φετινή ήττα για τους Μαδριλένους εντός των τειχών της Ισπανίας αλλά και η πρώτη εντός έδρας ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Η Βαλένθια τελείωσε το ματς έχοντας 27/36 (75%) στα δίποντα και 29/32 (90%) στις βολές. Με τέτοια ποσοστά πώς να χάσει;

Οι γηπεδούχοι παρατάθηκαν χωρίς καθαρό μυαλό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν φανερά “άδειοι” και κουρασμένοι ύστερα από τη σειρά με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα που ολοκληρώθηκε Παρασκευή βράδυ και απέφυγαν σήμερα τη συντριβή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς προηγήθηκε με 86-66 με τη λήξη της τρίτης περιόδου, η διαφορά ανέβηκε μέχρι και στους 23 πόντους (91-68) στο 33’ και απλά οι Μαδριλένοι κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά χάρη σε επιμέρους σκορ 39-24 που έκαναν στην τέταρτη περίοδο. Επτά παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους θριαμβευτές που έμειναν στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 26-3.

Ο Ρομέιν Σάτο (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν ο πρώτος σκόρερ ενώ ο Τζάστιν Ντόελμαν, ο Βλάντιμιρ Λούσιτς και ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς πέτυχαν από 15 πόντους έκαστος. Στον αντίποδα ο Σέρχιο Γιουλ (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ), ο Ρούντι Φερνάντεθ (18 πόντοι) και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (16 πόντοι, 7 ασίστ) δεν έφταναν για τους ηττημένους. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν ευστόχησε σε κάποιο σουτ (0/1 δίποντα) και είχε 1 ριμπάουντ σε περίπου 10 λεπτά.

Εύκολα η Μπαρτσελόνα

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα έκαμψε την αντίσταση της Φουενλαμπράδα εντός έδρας με 81-63. Οι Καταλανοί κυριάρχησαν στο παρκέ από το πρώτο δεκάλεπτο, πήραν… κεφάλι με 66-48 στο 30’ και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κατακτήσουν εύκολα το ροζ φύλλο. Ο Τζέικομπ Πούλεν με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ πρόσθεσε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε σχεδόν 26 λεπτά. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Άντι Πάνκο με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Δέκατη νίκη για Μούρθια

Με ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο η Μούρθια επιβλήθηκε εντός έδρας της Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 90-79 και πέτυχε τη δέκατη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν πίσω στο σκορ με 61-56 στο 30’ ωστόσο στην τελευταία περίοδο έκαναν επιμέρους σκορ 34-18 και κατέκτησαν το ροζ φύλλο με φοβερή ευστοχία στα τρίποντα (13/31-42%). Ο Νεμάνια Ράντοβιτς με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Μάρκους Έρικσον είχε 18 πόντους για τους ηττημένους που έπεσαν στο 7-22 ενώ ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε 11 πόντους (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε περίπου 23 λεπτά.

“Καθάρισε” νωρίς η Χιπούσκοα

Στο 13-16 ανέβηκε η Χιπούσκοα η οποία “λύγισε” εντός έδρας τη Σαραγόσα με 73-62. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” τη… μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν με 35-24 και ακολούθως δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χιπούσκοα ευστόχησε σε 13 τρίποντα (13/29-45%). Ο Τζέισον Ρόμπινσον με 24 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Τζόσεφ Τζόουνς τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους φιλοξενούμενους που υποχώρησαν στο 16-13.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Μπανταλόνα – Γκραν Κανάρια (20:15).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…