Κεντρική Διεθνή They don’t walk alone

They don’t walk alone

mumbru bilbao real

mumbru-bilbao-real

Το αήττητο εντός των συνόρων διατήρησε η Ρεάλ Μαδρίτης οι παίκτες της οποίας είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο παιχνίδι με τη Μπιλμπάο και κέρδισαν εύκολα εκτός έδρας με 87-73 σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τα όσα έγιναν μετά.

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τους Βάσκους αναγκάζουν τους παίκτες της ομάδας να κατέβουν σε απεργία, όπως άλλωστε ανακοίνωσαν οι ίδιοι μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν (“Από Δευτέρα… απεργία“). Μάλιστα ο αρχηγός της Μπιλμπάο, Άλεξ Μουμπρού, έγραψε μεταξύ άλλων στο twitter: “Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να γράψω ο,τιδήποτε. Σας ευχαριστώ! Μεγάλη τιμή που φόρεσα αυτή την φανέλα”. Η αφορμή δόθηκε από την χειρονομία των παικτών της Ρεάλ να χειροκροτήσουν τους συναθλητές τους κατά την αποχώρησή τους από το παρκέ.

Συγκεκριμένα οι Μαδριλένοι σχημάτισαν έναν διάδρομο, γνωστό και ως “pasillo”, προκειμένου να δείξουν την συμπαράστασή τους, γεγονός που προκάλεσε τα χειροκροτήματα από όλο το γήπεδο. Κατά τα άλλα στο αγωνιστικό κομμάτι η Ρεάλ κυριάρχησε στο παρκέ και δεν είχε πρόβλημα να κατακτήσει το ροζ φύλλο.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 17 πόντους και 6 ασίστ και ο Φελίπε Ρέγιες με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 2 πόντους (2/2 βολές, 0/1 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 12 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Από την άλλη πλευρά ο Ντάιρις Μπέρτανς πέτυχε 19 πόντους.

Με “σβηστές μηχανές” η Μπάρτσα

Με εξαιρετικό μπάσκετ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε εκτός έδρας της Χιπούσκοα με 86-75 για την 24η αγωνιστική της Liga Endesa και πέτυχε την δέκατη όγδοη φετινή της νίκη.

Οι Καταλανοί δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση λίγες μέρες πριν υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό (28/3) για το TOP-16 της Ευρωλίγκα. Οι “μπλαουγκράνα” προηγήθηκαν με 50-31 με την λήξη του πρώτου μέρους και στην συνέχεια απλά “έσβησαν” τις… μηχανές έχοντας μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (39 έναντι 20). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντε Τόμιτς και ο Κώστας Παπανικολάου έμειναν εκτός 12άδας προκειμένου να πάρουν ανάσες.

Ο Ματσέι Λάμπε με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πρόσθεσε 16 πόντους. Στην αντίπερα όχθη ο Τζέισον Ρόμπινσον με 34 πόντους (5/5 τρίποντα) δεν έφτανε για τους ηττημένους που έπεσαν στο 9-15.

Ήττα για Γιαννόπουλο

Η Σαραγόσα έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 74-71 και πέτυχε την δέκατη πέμπτη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και με “όπλο” την άμυνα κατάφεραν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο. Ο Γιον Άρνορ Στέφανσον με 16 πόντους ήταν ο ηγέτης για τους νικητές που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον αντίποδα ο Ντάριλ Μονρόε με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους ηττημένους ενώ ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 17 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.

Με ανατροπή η Μούρθια

Την έβδομη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Μούρθια η οποία λύγισε εντός έδρας την Εστουντιάντες με 85-84. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν μία σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 32-21 επέστρεψαν από το -10 (63-53) της τρίτης περιόδου. Μάλιστα οι παίκτες της Μούρθια σούταραν με ποσοστό 44% (14/32) στα τρίποντα. Ο Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές την ώρα που ο Αουγκούστο Λίμα πρόσθεσε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. Καλύτερος παίκτης για τους “φοιτητές” ήταν ο Ούρος Σλόκαρ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Πήρε το ντέρμπι η Τενερίφη

Στο ντέρμπι των Καναρίων νησιών η Τενερίφη “υπέταξε” εντός έδρας τη Γκραν Κανάρια με 72-68 και ανέβηκε στο 10-14. Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν το ροζ φύλλο στο τέλος αφού πρώτα έκαναν επιμέρους σκορ 19-8 στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ήταν η όγδοη ήττα για τους φιλοξενούμενους στο πρωτάθλημα οι οποίοι είχαν μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (44 έναντι 32) αλλά χωρίς αντίκρισμα… Ο Νικολά Ριτσότι με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές την ώρα που ο Λουκ Σίκμα τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Από τους ηττημένους δεν ήταν αρκετός ο Χαβιέ Μπεϊράν (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Λαμποράλ Κούτσα – Καχασόλ Σεβίλλη (19:00)
Μάλαγα – Μπανταλόνα (19:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …