Τώρα τρέχει

wright pao laboral

wright-pao-laboral

kogasΟ Παναθηναϊκός έκανε κι αυτός γκέλα. Μέσα στο γήπεδό του, στο πιο –θεωρητικά– ασφαλές παιχνίδι, σε μια βραδιά που έπρεπε απλά να μετρήσει δύο πόντους και τώρα τρέχει. Κι όχι μόνο τρέχει, αλλά για να προλάβει θέλει το λιγότερο μία εκτός έδρας νίκη, ου μην και δύο. Άρα και νίκη εκτός προγράμματος.

Αυτό λένε τα μαθηματικά. Όμως η ιστορία γράφεται από τους πρωταγωνιστές κι εδώ και καιρό οι “πράσινοι” μοιάζουν να έχουν λιγότερα καύσιμα από ποτέ. Η συμμετοχή του Βλάντο Γιάνκοβιτς θα μπορούσε να είναι σημείο αναφοράς, αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό.

Υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.
Αξίωμα πρώτο: Οι ενεργοί παίκτες, αυτοί που έχουν ουσιαστική συμμετοχή και παρέμβαση στο παιχνίδι είναι λίγοι (αριθμητικά) για να φτάσουν το “τριφύλλι” στο Μιλάνο.

Αξίωμα δεύτερο: Όλα ξεκινούν από την άμυνα στο σύγχρονο μπάσκετ και δεν υπάρχει προπονητής που θα του έδειχναν κάτι οι παίκτες δεύτερης ταχύτητας και δεν θα το εκμεταλλεύονταν.

Οι “πράσινοι” κατέβασαν τη Λαμποράλ σε χαμηλή παραγωγικότητα (καμία έκπληξη, το έχουν κάνει με καλύτερες ομάδες), αλλά με 61 πόντους δεν κερδίζεις. Αλλά δεν μπορείς να βάλεις περισσότερους χωρίς δημιουργούς.

Όπως και στον Ολυμπιακό το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Το σίγουρο είναι πως για κανέναν από τους δύο δεν χάθηκε η πρόκριση, απομακρύνθηκε πολύ όμως η δεύτερη θέση. Έρχεται ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο στο ΣΕΦ να είναι τελικός και ο νικητής να περάσει (έστω κι ως τέταρτος), υπάρχει και η πιθανότητα να βρεθούν και οι δύο εκτός πλέι οφ.

Το σίγουρο είναι πως η έδρα έδινε πρόκριση και αυτή την εβδομάδα τα ελληνικά κάστρα έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Κανείς εκ των δύο δεν κατάφερε να ξεπεράσει την απουσία του επιθετικού του παίκτη (Σπανούλης από τη μια, Κάρι από την άλλη), αμφότεροι πάλεψαν αλλά δεν έφτανε.

Βέβαιον είναι πως οι δύο “αιώνιοι” έχουν βρεθεί κι άλλη φορά με την πλάτη στον τοίχο. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα τα καταφέρνουν πάντα, αλλά ταυτόχρονα οι Τούρκοι (Φενέρ και Εφές) παραμένουν από κάτω. Έστω κι αν με αυτή την απλοϊκή ανάγνωση, χωράει μόνο ένας.

Ο μαραθώνιος συνεχίζεται. Με χειρότερες συνθήκες μετά από τα αποτελέσματα του διημέρου, με δύο εκτός έδρας δύσκολες αποστολές και για τους δύο. Για τον Παναθηναϊκό είναι μονόδρομος: Νίκη στην Τουρκία επί της Εφές, που σημαίνει τέλος ονείρων για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, προκειμένου να καλυφθεί μέρος αυτής της κακής (από κάθε άποψη) ήττας.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…