Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τα “κλειδιά” της νίκης

Τα “κλειδιά” της νίκης

alvertis proponisi1

alvertis-proponisi1

Ο αγώνας με την Αναντολού Εφές είναι ο πρώτος από τους “τελικούς” που έχει πλέον μπροστά του ο Παναθηναϊκός με φόντο την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” ταξίδεψαν σήμερα (σ.σ.: χωρίς τους τραυματίες Τζέιμς Γκσιτ και Ραμέλ Κάρι) για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (14/02, 20:00) θα αντιμετωπίσουν το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου.

Αυτός θα είναι άλλωστε ο πρώτος αγώνας του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του “τριφυλλιού”. Ο “Φράγκι” μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα για τη μονομαχία με τους Τούρκους τονίζοντας πως ο έλεγχος του ρυθμού είναι μείζονος σημασίας προκειμένου να έρθει το “διπλό”.

Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ειδικά στην Ευρωλίγκα και ειδικά όταν πρέπει να παίξεις εκτός έδρας. Η Αναντολού Εφές παίζει καλύτερα σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς. Στόχος μας είναι να πάρουμε τη νίκη και θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στο δρόμο των επιτυχιών και να κερδίσουμε μία θέση στα πλέι οφ. Πιστεύω πως ο ρυθμός θα είναι το “κλειδί” του αγώνα. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους αντιπάλους μας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να παίξουν με τον τρόπο που τους βολεύει. Πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας”, ήταν τα όσα δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, με τον Μάικ Μπράμος να προσθέτει:

“Η Αναντολού Εφές είναι μία ομάδα που διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Τους αρέσει ο γρήγορος ρυθμός, έχουν καλούς σουτέρ και μερικά μεγάλα κορμιά κοντά στο καλάθι. Θα είναι σημαντικό για εμάς να παίξουμε με ενέργεια, να βγάλουμε πάθος και να προσπαθήσουμε περισσότερο σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια.

Θα είναι το πρώτο μας παιχνίδι με τον νέο προπονητή. Είναι μία διαφορετική φωνή στην προπόνηση. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να αλλάξουν πολλά πράγματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια έχοντας στο μυαλό πως πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…