Κεντρική NBA NCAA Σοκ και δέος

Σοκ και δέος

duke mercer

duke - mercer

March Madness σημαίνει εκπλήξεις. March Madness σημαίνει θρίλερ. March Madness σημαίνει θέαμα.
Η Τρέλα του Μαρτίου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά (χθες το βράδυ) πως αποτελεί το θεαματικότερο και συγκλονιστικότερο τουρνουά παγκοσμίως αυτή την περίοδο αφού τα δεκαέξι (16) παιχνίδια που διεξήχθησαν χθες ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Midwest
Duke (3) – Mercer (14) 71-78
UMass (6) – Tennessee (11) 67-86
Wichita State (1) – Cal Poly (16) 64-37
Kentucky (8) – Kansas State (9) 56-49

West
Baylor (6) – Nebraska (11) 74-60
Arizona (1) – Weber State (16) 68-59
Creighton (3) – Louisiana-Lafayette 76-66
Gonzaga (8) – Oklahoma State (9) 85-77

South
South New Mexico (7) – Stanford (10) 53-58
Kansas (2) – Eastern Kentucky (15) 80-69
VCU (5) – Stephen F. Austin (12) 75-77 (67-67κ.α.)
UCLA (4) – Tulsa (13) 76-59

East
Memphis (8) – George Washington (9) 71-66
North Carolina (6) – Providence (11) 79-77
Virginia (1) – Coastal Carolina (16) 70-59
Iowa State (3) – North Carolina Cent. (14) 93-75

“Αντίο” από Μαραγκό

Πρόωρο τέλος μπήκε στην πορεία του George Washington στη φετινή March Madness αφού οι “Colonials” δεν τα κατάφεραν απέναντι στο Memphis. Η ομάδα του Πάρι Μαραγκού (σ.σ.: δεν αγωνίστηκε) δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο των “Tigers“, οι οποίοι επιβεβαίωσαν εντός παρκέ αυτό που φαινόταν από την αρχή της χρονιάς. Ότι, δηλαδή, είναι καλύτερη ομάδα.

Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο Michael Dixon Jr. (19π.), ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και έδωσε λύσεις στο Memphis, που σε κάποια σημεία έδειχνε να… ακροβατεί μεταξύ νίκης και ήττας. Στο φινάλε, όμως, οι “Tigers” έκαναν ό,τι έπρεπε για να πάρουν τη νίκη αφήνοντας στην άκρη και την εξαιρετική απόδοση του Aisaiah Armwood (21π.), ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του George Washington.

Σοκ στο Duke

Όταν παλεύεις έναν ολόκληρο χρόνο για να φτάσεις στην κορυφή του NCAA και χάνεις στο πρώτο παιχνίδι της March Madness τότε το συναίσθημα που επικρατεί είναι η απογοήτευση. Το Mercer κέρασε… φαρμάκι το Duke κερδίζοντας τους “Blue Devils” με 78-71 στην πρώτη πραγματικά μεγάλη έκπληξη της Τρέλας του Μαρτίου.

Ούτε ο Jabari Parker (14π. με 4/14 σουτ), ούτε ο Rasheed Sulaimon (20 με 6/15 σουτ), ούτε ο Rodney Hood (6π. με 2/10 σουτ) μπόρεσαν να σώσουν την ομάδα του Mike Krzyzewski, η οποία είδε τις προσπάθειες μιας χρονιάς να πηγαίνουν στράφι με θύτες τους “Bears“, οι οποίοι μέσα σε ένα βράδυ έγιναν η πιο διάσημη ομάδα του NCAA.

“Δάγκωναν” οι “Lumberjacks”

Ο τσαμπουκάς και το θράσος των παικτών του Stephen F. Austin ήταν τα δύο κυριότερα χαρακτηριστικά του χθεσινού αγώνα των “Lumberjacks” με το VCU, το οποίο δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εντός παρκέ τον τίτλο του φαβορί. Για την ακρίβεια, οι “Rams” ηττήθηκαν στην παράταση με 87-85 αποχαιρετώντας πρόωρα την Τρέλα του Μαρτίου, σε μία σεζόν που δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν. Κι αυτό γιατί το δίδυμο των Jacob Parker (22π.) και Desmon Haymon (17π.) έκανε ό,τι έπρεπε για να χαρίσει τη νίκη στο Stephen F. Austin, το οποίο πήρε το εισιτήριο για τη φάση των “32”.

Πέρασε το πρώτο εμπόδιο

Το North Carolina έκανε το καθήκον του απέναντι στο Providence, έστω κι αν… τα χρειάστηκε. Η ομάδα του Roy Williams πέρασε το εμπόδιο των “Friars” με 79-77, κυρίως γιατί είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στοιχείο που αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό για τους “Tar Heels“, απέναντι σε μία ομάδα που πάλεψε λυσσαλέα, αλλά δεν τα κατάφερα. Ακόμα κι όταν ο Bryce Cotton (36π.) έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν… βαρέλι. Να ναι καλά ο James Michael McAdoo, που ευστόχησε σε δύο βολές (σε τέσσερις προσπάθειες) στα τελευταία δευτερόλεπτα…

Απέφυγαν… τις συγκινήσεις

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα φαβορί της χθεσινής ημέρας δεν έπεσαν θύματα εκπλήξεων. Το Wichita State συνέτριψε το Cal Poly (64-37), το Kentucky έκαμψε την αντίσταση του Kansas State (56-49), το Arizona και το Creighton κέρδισαν το Weber State (68-59) και το Louisiana-Lafayette (76-66) αντίστοιχα, όπως συνέβη και με τα Kansas (80-69 το Eastern Kentucky), Virginia (70-59 το Coastal Carolina) και το Iowa State (93-75 το North Carolina Cent.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…