Κεντρική Ασίστ Shadow “Παράδειγμα προς μίμηση”

“Παράδειγμα προς μίμηση”

image 2

zevrosenko-ntomani-gba

Την Greek Basketball Academy, επισκέφθηκαν ο Αλεξέι Ζεβροσένκο και Ντμίτρι Ντομανί, παλαίμαχοι διεθνείς παίκτες με την Εθνική Ρωσίας που έχουν πλέον θέσεις στην ρωσική ομοσπονδία μπάσκετ. Οι δύο αυτές σημαντικές προσωπικότητες, παρακολούθησαν τις προπονήσεις της GBA με σκοπό να αποκτήσουν τεχνογνωσία σε θέματα ανάπτυξης του μπάσκετ και να τη μεταφέρουν σε αντίστοιχη ακαδημία στη Ρωσία. Ακόμη αναφέρθηκαν και στην περίπτωση να αναλάβει η Ρωσία το Ευρωμπάσκετ 2015 αν τελικά η Ουκρανία αποσυρθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Κριμαία.

Ο Ζεβροσένκο, που είναι διευθυντής ανάπτυξης στην ομοσπονδία, χαρακτήρισε πρωτοποριακό το πρόγραμμα της GBA, την οποία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές, και σημείωσε πως θα μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες που είδε στη Ρωσία, ιδρύοντας μια αντίστοιχη ακαδημία:

“Βρίσκομαι για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι που παρακολουθώ και πάλι το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της GBA. Έχουμε έρθει στην Ελλάδα μαζί με Ρώσους προπονητές και παίκτες ηλικίας 14 ετών ώστε να πάρουν κι αυτοί μια γεύση από το πρωτοποριακό και εξαιρετικό πρόγραμμα προπονήσεων της Ακαδημίας.

Όλο το επιτελείο κάνει σπουδαία δουλειά και παίρνουμε αρκετά πράγματα ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς στη Ρωσία. Παίρνουμε ιδέες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς όσα βλέπουμε εδώ, δημιουργώντας μια ανάλογη ακαδημία στη Ρωσία”.

Ο Ντομανί, με τη σειρά του, έπλεξε το εγκώμιο της GBA και του προπονητικού επιτελείου που παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στα βασικά του μπάσκετ, στους νεαρούς αθλητές:

“Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κι εγώ την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη GBA. Υπάρχει ένα εξαιρετικό επιτελείο προπονητών που δουλεύει με τα παιδιά και παρατήρησα πως υπάρχει εξειδίκευση και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν και τη διαφορά. Σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν σωστά τα βασικά του αθλήματος και να βάλουν γερές βάσεις για το μέλλον. Αυτό γίνεται στη GBA“.

zevrosenko-ntomani-gba (2)

Οι Ζεβροσένκο και Ντομανί, δεν παρέλειψαν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τους τέσσερις ιδρυτές της GBA –Λάζαρο Παπαδόπουλο, Νίκο Χατζηβρέττα, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Χαραλαμπίδη– που αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες τόσο για το ελληνικό όσο και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο διευθυντής της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ρωσίας, Ντομανί, υπογράμμισε πως η ενέργεια των τεσσάρων προαναφερθέντων αθλητών, να δημιουργήσουν αυτή την ακαδημία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση:

“Είναι πραγματικά κάτι θαυμάσιο να βλέπεις σπουδαίους παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Χατζηβρέττας, ο Διαμαντίδης και ο Χαραλαμπίδης να βρίσκονται κοντά στα παιδιά και να τα μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος. Είναι μια προσπάθεια την οποία εκτιμώ πολύ και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι στην Ευρώπη”.

Σε ίδιο “μήκος κύματος” και οι δηλώσεις του Ζεβροσένκο:

“Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά να προπονούνται κάτω από τις οδηγίες τόσο μεγάλων αθλητών όπως οι Παπαδόπουλος, Χατζηβρέττας, Διαμαντίδης και Χαραλαμπίδης. Μαθαίνουν πολλά απ’ αυτούς και τα κέρδη τους είναι πολλαπλά. Είναι πολύ σημαντικό να βάλουν γερές βάσεις τώρα στο ξεκίνημα της ενασχόλησης τους με το άθλημα και αυτό συμβαίνει στη GBA“.

Ο head coach Δημήτρης Νικολαΐδης με τη βοήθεια ενός άρτια καταρτισμένου προπονητικού επιτελείου και με την πολύτιμη αρωγή του head coach, Χρήστου Μαγκώτσιου, προγραμματίζουν και διεξάγουν τις προπονήσεις για τους νεαρούς αθλητές.

Τέλος, ο Ντομανί αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ 2015 στη Ρωσία, και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να επιτευχθεί αυτό, σε περίπτωση απόσυρσης της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η χώρα του έχει τις υποδομές για να διοργανώσει ένα τέτοιο μεγάλο μπασκετικό τουρνουά:

“Η Ρωσία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, η οποία λατρεύει το μπάσκετ. Διαθέτει τις υποδομές για να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Ευρωμπάσκετ του 2015 και θα διεκδικήσει το τουρνουά από τη στιγμή που θα αποφασιστεί να μην γίνει στην Ουκρανία“.

zevrosenko-ntomani-gba (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…