Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟ – Κολοσσός 102-69

ΠΑΟ – Κολοσσός 102-69

mavrokefalidis kolossos

mavrokefalidis-kolossos

Όταν αποφάσισε να παίξει άμυνα, ο Παναθηναϊκός “καθάρισε τη μπουγάδα” απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (102-69) προσθέτοντας ακόμη δύο πόντους στο σακούλι του για τη Basket League ΟΠΑΠ. Οι Ροδίτες δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους μόνο για ένα ημίχρονο, αφού στην επανάληψη οι “πράσινοι” πάτησαν το γκάζι αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους τους παίκτες του Μιχάλη Κουταλιανού.

Ο αγώνας έχει λοιπόν δύο όψεις. Μία για κάθε ημίχρονο. Αυτή του πρώτου μέρους ανήκει κυρίως στον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος έδειξε ικανός να κάνε “ζημιά” στον Παναθηναϊκό. Κυρίως γιατί εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των γηπεδούχων να πιέσουν πάνω στη μπάλα, την ίδια στιγμή που οι “θαλασσί” ήταν αρκετά εύστοχοι στην επίθεση.

Η διάθεση των δύο προπονητών ήταν σαφής από την αρχή αφού ήθελα να μοιράσουν το χρόνο συμμετοχής και να προετοιμάσουν την ομάδα τους για τη συνέχεια των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μόνο που αυτό φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο το “τριφύλλι”, το οποίο δεν κατάφερε μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου να ξεφύγει στο σκορ (49-45) αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της επανάληψης.

Οι φιλοδοξίες του Κολοσσού για νίκη, όμως, έπεσαν στο κενό πολύ γρήγορα. Ο Ραμέλ Κάρι πήρε το όπλο του και σε συνδυασμό με την σαφώς βελτιωμένη εικόνα του Παναθηναϊκού στο πίσω μέρος του παρκέ, έδωσε στο συγκρότημα του Φραγκίσκου Αλβέρτη την απαραίτητη ώθηση για να… “καθαρίσει” το παιχνίδι.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε γρήγορα και κάπως έτσι η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Αυτό που μετράει πάντως είναι πως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Κολοσσός Ρόδου έκαναν μία δυνατή προπόνηση, που θα τους φανεί χρήσιμη στη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 49-45, 74-56, 102-69.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 7 (1), Κάρι 14 (2), Φώτσης 2, Ούκιτς 8, Λάσμε 18, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11 (2), Γκιστ 10 (1), Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 8, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Κουταλιανός): Παπαντωνίου 8 (2), Τσαρ 6 (1), Ματσαμάς, Γεωργαλλής 5, Χόπκινς, Σμιθ 10, Στεφανίδης 2, Τσάμης 2, Κακαρούδης 18 (1), Πάντιτς 18, Δανάς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…