Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟ – Ηλυσιακός 83-77

ΠΑΟ – Ηλυσιακός 83-77

bramos pao ilisiakos

bramos-pao-ilisiakos

Ένα αποτέλεσμα, διαφορετικές ερμηνείες!…
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 83-77 τον Ηλυσιακό, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να επιλέγει να μην χρησιμοποιήσει κατ’ ελάχιστο τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Γιόνας Ματσιούλις. Οι “πράσινοι” είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφτασαν τη διαφορά στους 19 πόντους, αλλά στο τέλος άφησαν την ομάδα των Ιλισίων να πλησιάσει στους τρεις, χαλαρώνοντας αναίτια την αμυντική τους λειτουργία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο να μην επιτρέψουν στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Λογικά πράγματα, όπως και το 13-3 στην αρχή της αναμέτρησης, που οδήγησε στο άνετο (για το πρώτο δεκάλεπτο) 26-19.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και η δεύτερη περίοδος, παρότι η ομάδα του Τζίμη Κουστένη έδειξε πως αν της δοθεί ευκαιρία δεν θα πει όχι, μειώνοντας σε 28-25. Τα πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα, έδωσαν το δικαίωμα στους “πράσινους” να ελέγξουν ρυθμό και σκορ, να πάνε στο 41-29 και να κλείσουν το ημίχρονο με 46-35.

Ο Μάικ Μπράμος και ο Αντώνης Φώτσης ήταν σε καλή μέρα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει διαχείριση κατανομής δυνάμεων, αφού ουδείς ασχολείτο με το συγκεκριμένο ματς. Το πάθος και η πίεση στην άμυνα (με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να λειτουργεί σωστά), οδήγησαν τους γηπεδούχους σε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, που έληξε με το σκορ στο 67-52 και όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Όλοι εκτός από τους φιλοξενούμενους, που όταν βρήκαν χώρο κινήθηκαν. Αρχικά μείωσαν σε 75-62, στη συνέχεια πέτυχαν σερί 6-0 (75-68), για να μειώσουν στο σουτ (78-72) και να δώσουν ενδιαφέρον σ’ ένα τελειωμένο ματς. Ο Νίκος Παππάς με τρίποντο και 2/2 βολές, αλλά και η λάθος επιλογή να πάνε για δίποντο και όχι για τρίποντο στις επιθέσεις τους οι φιλοξενούμενοι, αφαίρεσε το στοιχείο της έκπληξης. Όμως, οι “πράσινοι” αντιλήφθηκαν πως εν αρχή ην η άμυνα.

Από την άλλη, βέβαια, αν δεν χαλαρώσεις κόντρα στον Ηλυσιακό (χωρίς διάθεση υποτίμησης της ομάδας, που σήμερα στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο ΟΑΚΑ), πότε θα χαλαρώσεις; Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έχει πράγματα να συζητήσει με τους παίκτες του, αφού μπορούσαν να έχουν πολύ καλύτερα νούμερα σε επιμέρους στατιστικούς τομείς, όπως τα ριμπάουντ και οι ασίστ.

Ενδεχομένως, όμως, να γίνεται από την πλευρά μας πολύς λόγος για το τίποτα

Διαιτητές: Ταβουλαρέας – Ξενικάκης – Σαλαβός.
Τα
δεκάλετα: 26-19, 46-35, 67-52, 83-77.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 17 (4), Φώτσης 11 (3), Ούκιτς 10 (1), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλκίδης 4, Παππάς 16 (3), Γιάνκοβιτς 7 (1), Ράιτ 8.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Κουστένης): Καυκής 5 (1), Αντωνάκης 9 (1), Χατζής 8, Ζούμπος 7 (1), Βαβάτσικος, Ιωάννου 4, Τζουγκαράκης 12, Μποτζ 12, Πέτροβιτς 6 (1), Πίγκραμ 14 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…