Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Άρης 71-59

Παναθηναϊκός – Άρης 71-59

wright gkikas

wright-gkikas

Ήταν ένα παιχνίδι χαμηλής επικινδυνότητας για τον Παναθηναϊκό. Ειδικά από τη στιγμή που ο Άρης παρατάχθηκε δίχως τους Μιχάλη Πελεκάνο, Ευθύμη Τσακαλέρη και Τζέρεμι Χαντ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Κι οι “πράσινοι” πάντως δεν ήταν πλήρεις αφού εκτός μάχης βρίσκονται οι Ραμέλ Κάρι και Στεφάν Λάσμε (σ.σ.: πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αφού χτύπησε στον αντίχειρα).

Έτσι, οι Αργύρης Πεδουλάκης και Μίλαν Μίνιτς έδωσαν αρκετές ευκαιρίες στους “μικρούς” που είχαν στη διάθεσή τους, με το τέταρτο δεκάλεπτο να θυμίζει αγώνα εφηβικού πρωταθλήματος. Εν τέλει, το “τριφύλλι” πήρε τη νίκη με 71-59, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα από τους φιλάθλους αφού πλην της πρώτης φετινής συμμετοχής του Γιώργου Διαμαντάκου δεν είχε κάτι άλλο αξιομνημόνευτο.

Ο Άρης άντεξε για ένα δεκάλεπτο, κυρίως γιατί εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι στην πρώτη περίοδο τα πολλά λάθη (10) που έγιναν εκατέρωθεν δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αποκτήσουν ρυθμό και να ανοίξουν τη διαφορά. Μόλις όμως αυτά περιορίστηκαν, όλα έγιναν πιο απλά για τον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” αύξαναν διαρκώς το προβάδισμά τους, παρά το γεγονός πως ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε τακτικά αλλαγές στην πεντάδα. Κι αυτό γιατί ήθελε να ξεκουράσει τους παίκτες που “τραβούν κουπί” στην Ευρωλίγκα δίνοντας, παράλληλα, αρκετό χρόνο συμμετοχή στους “παγκίτες”.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Ζακ Ράιτ (22:19′) ήταν ο μοναδικός παίκτης του “τριφυλλιού” που βρέθηκε στο παρκέ για περισσότερα από είκοσι λεπτά, την ίδια ώρα που ο Μίλαν Μίνιτς θέλησε να καλύψει τις απουσίες που είχε αφήνοντας για αρκετή ώρα στο παρκέ τους Αλέξανδρο Βεζένκοφ (38:46′) και Σπύρο Μούρτο (29:07′).

Διαιτητές: Ψαριανός – Βαρδάλος – Κατραχούρας.
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 44-28, 60-40, 71-59.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 6 (2), Φώτσης 6 (2), Ούκιτς 11, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 4, Παππάς 5, Γιάνκοβιτς 9 (1), Διαμαντάκος, Ματσιούλις 2, Ράιτ 15.
ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης, Γκίκας 2, Ασημακόπουλος 7 (1), Χαρίσης 6, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 13, Σαρικόπουλος 12, Μούρτος 8, Αθηναίου 7 (1), Μήτογλου 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…