Κεντρική NBA NCAA Πάρε να χεις

Πάρε να χεις

dayon ohio state

dayon-ohio_state

Με τους καλύτερους οιωνούς για όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες ξεκίνησε χθες η δράση στο κυρίως ταμπλό της March Madness, εκεί όπου τα ντέρμπι ήταν ουκ ολίγα, οι παρατάσεις ακόμα περισσότερες (τέσσερις) και τα δύο πρώτα “upsets” έγιναν σε South και East region.

Το πρώτο upset

Τη μεγαλύτερη “σφαλιάρα” των τελευταίων ετών έφαγε το Ohio State! Η ομάδα του Thad Matta ηττήθηκε από το Dayton (60-59) αποχαιρετώντας πρόωρα την Τρέλα του Μαρτίου και επιβεβαιώνοντας πλήρως όσους έλεγαν πως φέτος οι “Buckeyes” είναι “σκιά του εαυτού τους”. Το παιχνίδι κρεμόταν από μία κλωστή από τα πρώτα κιόλας λεπτά αφού το Ohio State δεν κατάφερε να “κόψει τον αέρα” των “Flyers“, οι οποίοι έφτασαν στη νίκη χάρη στο καλάθι που πέτυχε ο Vee Sanford (10π.) 6” πριν τη λήξη.

Κι όλα αυτά επειδή οι “Buckeyes” έδειχναν να μην έχουν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να κάνουν το απλό. Ήτοι να κερδίσουν το Dayton. Πώς εξηγείται αυτό; Από το γεγονός πως ο LaQuinton Ross (10π.) έμεινε σε “ρηχά νερά”, την ίδια ώρα που ο Sam Thompson (16π.) και ο Aaron Craft (16π.) προσπαθούσαν να σώσουν την παρτίδα. Μάταια όμως αφού ο Dyashawn Pierre (12π.-8ριμπ.) και οι συμπαίκτες του τους έριξαν στο καναβάτσο.

Ποιο ντέρμπι;

Σε πολύ χειρότερη μοίρα βρέθηκε το Colorado αφού το Pittsburgh μετέτρεψε το μεταξύ τους ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο (77-48). Μία οδυνηρή εμπειρία για τους “Buffaloes” που έδειξαν ανίκανοι να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στη March Madness και μάλιστα με ένα καλό πλασάρισμα (σ.σ.: όγδοη θέση στην South region).

Όλα τελείωσαν πριν καν αρχίσουν. Οι “Panthers” μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ, “δάγκωναν” σε κάθε φάση (σε άμυνα και επίθεση) και κάπως έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν διψήφιο προβάδισμα από το πέμπτο κιόλας λεπτό (13-0). Δεν σταμάτησαν όμως εκεί αφού έχοντας το πόδι πατημένο στο γκάζι ξέφυγαν ακόμα περισσότερο “καθαρίζοντας τη μπουγάδα” από το πρώτο ημίχρονο, οπότε και βρέθηκαν στο +28 (46-18).

Με αύρα… ακαδημαϊκή

Μεγάλο “μπαμ” έγινε στην East region, εκεί όπου το Harvard πέταξε εκτός συνέχειας το Cincinnati (61-57) δείχνοντας από νωρίς τα δόντια του. Οι “Crimsons” έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις άγριες διαθέσεις τους, με τους “Bearcats” να μην παίρνουν, όμως, τα… μηνύματα. Έτσι, δεν άργησαν να βρεθούν σε θέση κομπάρσου στον αγώνα αναζητώντας τρόπους για να επιστρέψουν στα ηνία της αναμέτρησης.

Κάτι που, εν τέλει, δεν κατάφεραν ποτέ αφού ο Wesley Saunders (12π.) και η παρέα του είχαν το αντίδοτο για κάθε τακτική αλλαγή του Cincinnati, το οποίο υποχρεώθηκε σε… άτακτη φυγή από τη φάση των “64” κιόλας της March Madness. Μια χρονιά πήγε στράφι μέσα σε σαράντα λεπτά…

“Φόρτσαρε” στο τέλος

Τα φαντάσματα του πρόωρου αποκλεισμού από τη διοργάνωση είδε, επίσης, το Louisville. Μόνο που η ομάδα του Rick Pitino στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στα τελευταία τέσσερα λεπτά, οπότε και “έτρεξε” ένα επί μέρους σκορ 16-6 φτάνοντας στη νίκη με 71-64 επί του Manhattan. Οι “Cardinals” αγχώθηκαν αρκετά, αλλά η “Αγία Τριάδα” των Luke Hancock (16π.) – Russ Smith (18π.) – Montrezl Harrell (12π.-13ριμπ.) δήλωσε “παρών” στο κρισιμότερο σημείο σώζοντας τα προσχήματα για τους περσινούς πρωταθλητές.

Γλίτωσε τα χειρότερα

Με το στανιό πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση το Texas, το οποίο τα χρειάστηκε απέναντι στο μαχητικό Arizona State (87-85). Οι “Longhorns” παρουσιάστηκαν αρκετά αγχωμένοι στο παρκέ, αλλά το καλάθι που πέτυχε ο Cameron Ridley (17π.-12ριμπ.) σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα, τους χάρισε τη νίκη – πρόκριση και μαζί την… ηρεμία. Έτσι, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Jordan Bachynski (25π.-7ριμπ.) δεν πλήγωσε το Texas, το οποίο συνεχίζει την πορεία του στη φετινή March Madness, εν αντιθέσει με τους “Sun Devils” που είπαν “αντίο” στη διοργάνωση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

South
Ohio State (6) – Dayton (11) 59-60
Colorado (8) – Pittsburgh (9) 48-77
Syracuse (3) – Western Michigan (14) 77-53
Florida (1) – Albany (16) 67-55

West
Wisconsin (2) – American University (15) 75-35
Oregon (7) – BYU (10) 87-68
Oklahoma (5) – North Dakota State (12) 75-80 (66-66κ.α.)
San Diego State (4) – New Mexico State (13) 73-69 (60-60κ.α.)

Midwest
Michigan (2) – Wofford (15) 57-40
Saint Louis (5) – North Carolina State (12) 83-80 (70-70κ.α.)
Texas (7) – Arizona State (10) 87-85
Louisville (4) – Manhattan (13) 71-64

East
Cincinnati (5) – Harvard (12) 57-61
Michigan State (4) – Delaware (13) 93-78
Connecticut (7) – Saint Joseph’s (10) 89-81 (70-70κ.α.)
Villanova (2) – Milwaukee (15) 73-53

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…