Κεντρική NBA NCAA Οι τελευταίοι “τυχεροί”

Οι τελευταίοι “τυχεροί”

shipley

shipley

Τα δύο τελευταία εισιτήρια για το κυρίως ταμπλό της March Madness βρήκαν κάτοχο χθες το βράδυ αφού το Cal Poly και το Tennessee επιβλήθηκαν των Texas Southern και Iowa, αντίστοιχα.

Το παιχνίδι που είχε το μεγαλύτερο σασπένς ήταν αυτό ανάμεσα στους “Volunteers” και τους “Hawkeyes“. Οι πρώτοι γεύτηκαν το νέκταρ της νίκης (78-65), έστω κι αν χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Εκεί όπου έδειξαν πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο καλάθι, παρά μόνο μία ελεύθερη βολή. Έτσι, ήταν αδύνατο να κερδίσουν.

Το Tennessee δεν πτοήθηκε πάντως από το γεγονός πως έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια, αφού στην παράταση έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Με τη νίκη να έρχεται απολύτως φυσιολογικά, ειδικά από τη στιγμή που το δίδυμο των Jordan McRae (20π.) και Antonio Barton (10π.) ήταν απολαυστικό στο έξτρα πεντάλεπτο. Πριν από αυτό, όμως, οι Jarnell Stokes (18π.-13ριμπ.) και Josh Richardson (17π.-8ριμπ.) συνέθεσαν ένα ντουέτο που αποτέλεσε το “βαρύ πυροβολικό” των “Volunteers”.

Από την πλευρά του, το Cal Poly χρειάστηκε μόνο ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο για να κάμψει την αντίσταση του Texas Southern (81-69) που ήθελε, αλλά ήταν προφανές πως δεν μπορούσε. Οι “Mustangs” ήταν κυρίαρχοι στο παρκέ από το 9ο μέχρι το 20ο λεπτό αφού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και “πατώντας το γκάζι” πήραν μία διαφορά ασφαλείας, που διατήρησαν μέχρι τέλους.

Έτσι, ο Joe Callero είχε τη δυνατότητα να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του ανοίγοντας αρκετά το ροτέισον. Κορυφαίος για την ομάδα του ήταν ο Chris Eversley (19π.-9ριμπ.), με τον Dave Nwaba (17π.) να ακολουθεί, την ίδια ώρα που ο Aaric Murray (38π. με 14/23 σουτ) πάλευε μόνος του για τους “Tigers” του Texas Southern.

Κι όταν κουράστηκε, τότε ήταν αδύνατο για την ομάδα του να κάνει το κάτι παραπάνω. Η επιθετική του συνεισφορά ήταν μείζονος σημασίας, αλλά όσο το Texas Southern δεν έπαιρνε σκορ (με συνέπεια) από άλλους παίκτες, τότε ήταν πρόδηλο πως το ποτάμι δεν γύριζε πίσω.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Texas Southern – Cal Poly 69-81
Tennessee – Iowa 78-65 (64-64κ.α.)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…