Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Οι σκέψεις του “Big Mike”

Οι σκέψεις του “Big Mike”

batiste post fener

batiste-post-fener

Το αήττητο της Μπαρτσελόνα αποτελεί από μόνο του ένα ισχυρό κίνητρο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει να αλώσει τη Βαρκελώνη και να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι “πράσινοι” έχουν ανεβασμένη ψυχολογία καθώς μετρούν τέσσερις συνεχόμενες νίκες με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στον πάγκο τους. Σερί που θέλουν να μεγαλώσουν απέναντι στους “μπλαουγκράνα”, που θα αγωνιστούν κυρίως για λόγους γοήτρου αφού έχουν “κλειδώσει” εδώ και αρκετό καιρό την πρωτιά στον όμιλό τους.

Ο Μάικ Μπατίστ κατέγραψε τις σκέψεις του στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα του “τριφυλλιού” για τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, αλλά και τα όσα έγιναν στο “πράσινο” στρατόπεδο τις τελευταίες ημέρες κάνοντας ειδική μνεία στη συγκέντρωση που πρέπει να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στο “Παλαού Μπλαουγκράνα“.

Αναλυτικά:

“Γεια σε όλους,

Το ταξίδι στη Χαλκίδα πήγε περίφημα. Η ομάδα έπαιξε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μια ακόμη νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στον Ίκαρο. Όπως πήγε καλά και το παιχνίδι της προηγούμενης Πέμπτης, αυτό με τη Φενέρμπαχτσε. Ήταν μια υπέροχη βραδιά για τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος γέμισε το κλειστό και δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα, υποδεχόμενος τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σίγουρα, ο κ. Ομπράντοβιτς ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης, ωστόσο η ομάδα δεν επηρεάστηκε από όλο αυτό. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Παρά τις απουσίες του Τζέιμς και του Ραμέλ παίξαμε αρκετά καλά και πήραμε μια σπουδαία νίκη που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες μας για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Ήταν ένα ματς στο οποίο καταφέραμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Επαναλαμβάνω πως ήταν μια καλή νίκη καθώς καταφέραμε να καλύψουμε και τη διαφορά της ήττας μας στο ματς του πρώτου γύρου. Προσωπικά, χαίρομαι πολύ που βοήθησα την ομάδα να φτάσει στο στόχο της. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό έκανα και στον αγώνα με τη Φενέρ.

Πλέον, στο μυαλό μας βρίσκεται αποκλειστικά το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε ώστε να κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή μας. Πηγαίνουμε σε μια πολύ σκληρή έδρα για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετική ομάδα που συνεχίζει στο Top 16 αήττητη. Σίγουρα, δεν είμαστε εμείς το φαβορί, αλλά θα πάμε εκεί για να παλέψουμε.

Ξέρουμε καλά την Μπαρτσελόνα όπως ξέρουμε και ότι, για να έχουμε πιθανότητες νίκης, θα πρέπει να μην χάσουμε τη συγκέντρωσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν το κάνουμε, τότε όλα είναι πιθανά.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Μάικ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…