Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάρτσα – ΠΑΟ 84-62 (vid)

Μπάρτσα – ΠΑΟ 84-62 (vid)

oleson barca pao

oleson-barca-pao

Έχασε, αλλά δεν πληγώθηκε“!…
Η Μπαρτσελόνα ήταν (πολύ) ανώτερη απόψε. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για περίπου ένα ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δεν τα κατάφερε. Έτσι υπέκυψε απολύτως φυσιολογικά στην ανωτερότητα των “μπλαουγκράνα” (84-62).

Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν κατάφερε να “σπάσει” το αήττητο της “Μπάρτσα“, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης την ερχόμενη βδομάδα απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα θα έχει εξασφαλίσει το εισιτήριό της για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έδειχναν πως το “τριφύλλι” μπορούσε να βάλει δύσκολα στη Μπαρτσελόνα. Τόσο χάρη στην πολύ καλή άμυνα που έπαιζε όσο και χάρη στο γεγονός πως ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ξεκίνησε… φουριόζος.

Ήταν αυτός άλλωστε που έδωσε αρκετούς εύκολους πόντους στον Παναθηναϊκό στο α’ δεκάλεπτο, την ίδια ώρα που οι Καταλανοί αδυνατούσαν να σκοράρουν όντας εξαιρετικά άστοχοι. Κι αν δεν έκαναν πάρτι στα επιθετικά ριμπάουντ, τότε η διαφορά θα μπορούσε να είχε ξεφύγει από νωρίς υπέρ των “πρασίνων” (14-15).

Όσο περνούσε όμως η ώρα, η πλάστιγγα έγερνε προς τη μεριά των γηπεδούχων. Αφενός γιατί βελτιώθηκαν αμυντικά, αφετέρου γιατί ο Τζέικομπ Πούλεν τούς έδωσε τη “σπίθα” που έλειπε στην επίθεση.

Ο Αμερικανός πλεϊμέικερ ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στη Μπαρτσελόνα, η οποία στα τελευταία έξι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως απέκτησε αέρα δέκα πόντων (42-32), την ίδια ώρα που το “τριφύλλι” σκόραρε μόλις μία (!) φορά εντός παιδιάς στο διάστημα 14’ – 20’.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν σημαντικά. Αντίθετα έγιναν πιο δυσοίωνα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχανε πλέον για τα καλά την επαφή του με το σκορ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πάλι “ανέβαζε στροφές” με μεγάλη ταχύτητα. Ό,τι κι αν δοκίμασε ο “πράσινος” πάγκος δεν είχε αποτέλεσμα.

Έτσι, ο αγώνας εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία στα τελευταία δέκα του λεπτά, με το “τριφύλλι” να προσπαθεί απλά να περιορίσει το μέγεθος της ήττας του για λόγους γοήτρου. Το τελικό -22 (84-62) με το οποίο θα επιστρέψει από τη Βαρκελώνη είναι μεν μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα, πλην όμως δεν σημαίνει κάτι εν όψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών.

Και δη από τη στιγμή που ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με την Ουνικάχα Μάλαγα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα παίξει τα ρέστα του για πρόκριση. Αν κερδίσει, τότε τα πλέι οφ θα είναι στο χέρι του.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 42-32, 64-46, 84-62.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Πούλεν 8 (2), Ντόρσεϊ 5, Σάδα 2, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 15 (3), Ναβάρρο 8 (2), Παπανικολάου 6 (1), Όλσεον 3 (1), Λόρμπεκ 15 (1), Λάμπε 4, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11 (9 ριμπ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 2, Μπατίστ 7 (1), Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 13 (1), Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 11 (2), Γκιστ 9 (1), Ματσιούλις 2, Ράιτ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…