Κεντρική Διεθνή Μία περίοδος ήταν αρκετή

Μία περίοδος ήταν αρκετή

martinez murcia valencia

martinez-murcia-valencia

Την δέκατη ένατη νίκη της στη Liga Endesa πανηγύρισε η Βαλένθια η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μούρθια (85-76) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και παράμεινε σταθερά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Μία περίοδος ήταν αρκετή για τις “νυχτερίδες” προκειμένου να “καθαρίσουν” την… μπουγάδα αφού οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 21-13 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 43-41 του πρώτου μέρους, και πήραν… κεφάλι με 62-56 στο 30’. Ακολούθως η Βαλένθια διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς σούταραν με ποσοστό 71% (20/28) στα δίποντα και κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (34 έναντι 23).

Ο Τζάστιν Ντόελμαν με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές ενώ ο Ρομέιν Σάτο πρόσθεσε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Ντουέιν Ντέιβις (23 πόντοι) και ο Αουγκούστο Λίμα (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) δεν έφταναν για τους ηττημένους που έπεσαν στο 6-16.

Κανένα πρόβλημα για “Μπάρτσα”

Χωρίς να συναντήσει κάποια ιδιαίτερη αντίσταση η Μπαρτσελόνα διέσυρε εκτός έδρας τη Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου με 111-66 και ανέβηκε στο 16-6. Οι Καταλανοί είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση λίγες μέρες πριν υποδεχτούν τον Ολυμπιακό (14/2) για το TOP-16 της Ευρωλίγκα. Αυτό απέδειξαν και απέναντι στην “ουραγό” του πρωταθλήματος όπου οι “μπλαουγκράνα” δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στο άνετο διπλό έχοντας 19/35 (54%) στα τρίποντα.

Ο Τζέικομπ Πούλεν ήταν απλά εντυπωσιακός και τελείωσε τον αγώνα με 42 πόντους με 12/15 (!) τρίποντα. Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 6 πόντους (3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε σχεδόν 19 λεπτά. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Ομάρι Τζόνσον με 16 πόντους. Θετικός ήταν και ο Χαριτόπουλος ο οποίος είχε 14 πόντους (0/1 βολές, 7/15 δίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 33 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.

Ενδέκατη νίκη για Καχασόλ

Χάρη σε ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε η Καχασόλ Σεβίλλη επικράτησε εκτός έδρας της Μπιλμπάο με 82-79 και πέτυχε την ενδέκατη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 25-9 στην τελευταία περίοδο και πήραν το διπλό αφού πρώτα ανέτρεψαν το εις βάρος τους 70-57 του τρίτου δεκαλέπτου. Ήταν η δέκατη τρίτη ήττα για τους Βάσκους στο πρωτάθλημα. Ο Τόμας Σατοράνσκι και ο Μάρκους Λάντρι σημείωσαν από 14 πόντους έκαστος για τους νικητές που είχαν 12/27 (44%) στα τρίποντα. Από την άλλη ο Ντάιρις Μπέρτανς έβαλε 16 πόντους για τους γηπεδούχους.

Στην δεύτερη παράταση η Εστουντιάντες

Την έβδομη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Εστουντιάντες η οποία πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Τενερίφης (96-94) σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση. Οι “φοιτητές” έφτασαν στο ροζ φύλλο στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου έξτρα πενταλέπτου χάρη σε μία εύστοχη ελεύθερη βολή του Ντέγιαν Ιβάνοφ. Ο Βούλγαρος άσος ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους φιλοξενούμενους και τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη ο Σαούλ Μπλάνκο έκανε νταμπλ-νταμπλ (25 πόντοι, 13 ριμπάουντ) για τους νησιώτες που υποχώρησαν στο 9-13.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Μούρθια – Βαλένθια 76-85
Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 66-111
Τενερίφη – Εστουντιάντες 94-96 (κ.α. 76-76, α’ παρ. 85-85)
Μπιλμπάο – Καχασόλ Σεβίλλη 79-82
Σαραγόσα – Γκραν Κανάρια (9/3)
Λαμποράλ Κούτσα – Μπανταλόνα (9/3)
Ομπραντόιρο – Ρεάλ Μαδρίτης (9/3)
Μάλαγα – Χιπούσκοα (9/3)
Μανρέσα – Φουελαμπράδα (9/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…