Κεντρική NBA NCAA Καρέ του… MVP (vid)

Καρέ του… MVP (vid)

parker duke unc

parker-duke-unc

Με το πρωτάθλημα του NCAA να βαδίζει προς το τέλος του, τα δύο μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν τους φίλους του κολεγιακού αθλητισμού είναι ποια ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και ποιος παίκτης θα αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς.

Κι αν για το πρώτο οι οποιεσδήποτε προβλέψεις είναι ριψοκίνδυνες, αφού βρισκόμαστε μόλις στη “Sweet 16“, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το δεύτερο καθώς πλέον άπαντες γνωρίζουν τους τέσσερις επιλαχόντες. Πρόκειται για τους Nick Johnson (Arizona), Doug McDermott (Creighton), Jabari Parker (Duke) και Russ Smith (Louisville).

Δεν ξέρουμε αν παίζει κάποιο ρόλο στην τελική επιλογή, αλλά μόνο δύο εξ αυτών (οι Nick Johnson και Russ Smith) συνεχίζουν στη March Madness, με τον φόργουορντ του Arizona να έχει μάλιστα τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει ένα εισιτήριο για το Final Four του North Texas.

Επίσης, κάτι ακόμη που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία είναι πως ο Doug McDermott βρέθηκε στην ίδια θέση τόσο το 2012 όσο και το 2013, δίχως όμως να… χαμογελάσει στο τέλος. Θα αλλάξει η τύχη φέτος;

Nick Johnson (Arizona, junior, forward)

nick-johnson

Πρόκειται για τον παίκτη που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εξαιρετικής πορείας των “Wildcats“. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε μάλιστα ο Brandon Ashley, έχει ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες εντός παρκέ αποτελώντας τον “go to guy” της ομάδας του Sean Miller, που ερίζει για την κατάκτηση του τροπαίου.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο μετρά 16.2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ ανά παιχνίδι ενώ έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην Pac-12, ως μέλος της καλύτερης ομάδας και της καλύτερης αμυντικής πεντάδας της Pac-12.

Doug McDermott (Creighton, senior, forward)

mcdermott-record

Το “βαρύ πυροβολικό” ολόκληρου του NCAA δεν κατάφερε να οδηγήσει φέτος (στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο) το Creighton στην υπέρβαση αφού το εμπόδιο του Baylor αποδείχθηκε υπέρ το δέον υψηλό. Παρόλ’ αυτά, έχει τεράστιο μερίδιο στην εξαιρετική φετινή πορεία των “Bluejays” αφού αποτέλεσε τον άνθρωπο που τους πήρε από το χεράκι από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως βρίσκεται πλέον στην πέμπτη θέση της λίστας με τους σκόρερ όλων των εποχών στο NCAA, πίσω από παίκτες όπως ο Pete Maravich και ο Alphonso Ford.

Έχει αναδειχθεί ως ο παίκτης της χρονιάς στην Big East και στην MVC ως δευτεροετής και τριτοετής όντας μόλις ο τρίτος παίκτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε δύο περιφέρειες. Τέλος, είναι ένας από τους τρεις παίκτες στην ιστορία του NCAA που μετρούν περισσότερους από 3.000 πόντους και 1.000 ριμπάουντ, ενώ φέτος μέτρησε 26.7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά παιχνίδι.

Jabari Parker (Duke, freshman, forward)

parker-duke-kosmos

Το παιδί – θαύμα του Duke δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του NCAA. Πρόκειται για τον καλύτερο πρωτοετή της φετινής χρονιάς, χωρίς όμως να καταφέρει να οδηγήσει τους “Blue Devils” σε κάποια διάκριση ελέω… Mercer. Ανακηρύχθηκε καλύτερος πρωτοετής παίκτης της χρονιάς στην ACC, ενώ επελέγη στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο είχε 19.1 πόντους, 8.7 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά παιχνίδι αποτελώντας το “Α” και το “Ω” της ομάδας του Mike Krzyzewski, ο οποίος είχε την τύχη να συνεργαστεί με έναν εκ των κορυφαίων παικτών που πέρασαν ποτέ από το Duke.

Russ Smith (Louisville, senior, guard)

russ-smith

Ο ηγέτης του Louisville θέλει όσο τίποτε άλλο να κλείσει την κολεγιακή του καριέρα με έναν ακόμη τίτλο (τον δεύτερο) και την αναγόρευσή του σε MVP της χρονιάς. Υπό τις οδηγίες του Rick Pitino έχει εξελιχθεί σημαντικά, άλλωστε, οπότε του χρωστά πολλά. Οι αριθμοί του φέτος είναι εντυπωσιακοί αφού έχει 18.1 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της AAC, ενώ αποτελεί τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία των “Cardinals” που έχει τουλάχιστον 1.800 πόντους, 350 ασίστ και 250 κλεψίματα στην κολεγιακή του καριέρα. Όχι κι άσχημα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…