Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Η ομάδα είναι ενωμένη”

“Η ομάδα είναι ενωμένη”

alvertis pagkos

alvertis-pagkos

Ένα παιχνίδι υψίστης σημασίας, για την ευρωπαϊκή του συνέχεια, και ειδικών συνθηκών, λόγω της επιστροφής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δίνει αύριο ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ, για την 11η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, αναφέρθηκε στην συναισθηματική φόρτιση που θα υπάρχει αλλά υπογράμμισε πως αυτά θα πρέπει να μπουν στην άκρη καθώς η ανάγκη για τη νίκη είναι επιτακτική:

“Έτσι κι αλλιώς θα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, απλά τώρα έγινε λίγο πιο πολύπλοκο το όλο θέμα. Μην λέμε τα ίδια πράγματα, ξέρουμε τι ήταν και τι είναι ο Ζέλικο για τον Παναθηναϊκό. Και ξέρουμε και τι είναι για εμάς που ζήσαμε 13 χρόνια δίπλα του.

Είναι ιδιαίτερο και από βαθμολογικής σημασίας και από συναισθηματικής πλευράς το παιχνίδι. Εμείς “καιγόμαστε” για τον αγώνα όπως κι εκείνοι. Πρέπει να νικήσουμε, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Και πρέπει να αφήσουμε έξω από τη λογική του παιχνιδιού οτιδήποτε μπορεί να μας επηρεάσει. Το έχουμε ξαναπεί ότι είμαστε καταδικασμένοι να πηγαίνουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι”.

Σχετικά με το ποιος θα επηρεαστεί περισσότερο: “Αυτές οι καταστάσεις κρύβουν κάποιες παγίδες. Είναι κάτι που θα φανεί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στις τέσσερις γραμμές και να κάνουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει να κάνουμε”.

Ενώ αναφερόμενος στον εαυτό του και το πώς θα “σταθεί” σε μια τέτοια αναμέτρηση, σημείωσε: “Αρχικά εκτός από μπάσκετ, νίκες, ήττες και ομάδες, χαίρομαι που θα δω έναν άνθρωπο που έχομε ζήσει τόσα πολλά. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή γιατί μιλάμε για έναν προπονητή που κοουτσάρει χρόνια κι έχει κατακτήσει τα πάντα, ενώ εγώ βρίσκομαι στον πάγκο μόνο για δύο αγώνες. Δεν υπάρχουν όμως περιθώρια και χρόνος για άλλες σκέψεις. Ότι κι αν γίνει πριν ή τώρα ή μετά θα τελειώσουν μόλις μπούμε στο γήπεδο. Και από την πλευρά του και από πλευρά μας”.

Τέλος, μιλώντας για τον τρόπο παιχνιδιού της Φενέρ, τόνισε: “Παραμένει μια επικίνδυνη ομάδα, έχει καλούς παίκτες, μεγάλο ρόστερ. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην αμυντική τακτική μας και να μπορέσουμε να τρέξουμε για κάποιους αιφνιδιασμούς. Παρά τις απουσίες, η ομάδα είναι ενωμένη και μαζί και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”.

“Έρχεται ως αντίπαλος”

Ο Αντώνης Φώτσης, που ξέρει από την “καλή” και από την “ανάποδη” τον Ζοτς, συμπλήρωσε:

“Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, ο οποίος έχει δώσει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Έρχεται ως αντίπαλος σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για εμάς είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα και να πάρουμε τη νίκη θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια.

Είναι περίεργο που θα δούμε τον Ομπράντοβιτς αντίπαλο εδώ, αλλά έτσι είναι η ζωή. Έχουμε ζήσει μαζί πολύ μεγάλες στιγμές τα χρόνια που ήταν εδώ. Τώρα είναι προπονητής της Φενέρ κι εμείς παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο καθένας θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του”.

Όσον αφορά το γεγονός ότι γνωρίζουν, οι παλαιότεροι, τον τρόπο σκέψη του Ζοτς, δεν είναι εφησυχαστικό για τον “Μπάτμαν“, σημειώνοντας πως:

“Το να γνωρίζεις κάποια πράγματα βοηθάει κάπως, αλλά με έναν τέτοιο προπονητή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σε περιμένει στο παρκέ. Πρέπει να δώσεις το 120% για να έχεις μια ελπίδα μέσα στο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…