Κεντρική Διεθνή Εύκολο διπλό για Χίμκι

Εύκολο διπλό για Χίμκι

khimki minsk

khimki-minsk

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Χίμκι συνέτριψε εκτός έδρας την Τριούμφ με 81-59 και παρέμεινε αήττητη στην βαλτική λίγκα έχοντας 17 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι φιλοξενούμενοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο όταν έκαναν επιμέρους σκορ 48-29 και κατέκτησαν εύκολα το ροζ φύλλο.

Ήταν η έβδομη ήττα για τους γηπεδούχους σε 18 αγώνες. Ο Πέτρι Κοπόνεν (20 πόντοι) και ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν “όλα τα λεφτά” για την ρωσική ομάδα. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Εβγκένι Βορόνοφ με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Στο ρελαντί η ΤΣΣΚΑ

Ούτε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε πρόβλημα να φύγει με το διπλό από την Λιθουανία και να λυγίσει την Νεπτούνας με 87-64. Οι Μοσχοβίτες κυριάρχησαν στο παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος και με “όπλο” την πιεστική άμυνα πήραν την νίκη στο ρελαντί. Το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα ανέβηκε στο 16-2 ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στο 5-13. Ο Αλεξάντερ Καούν (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Νέναντ Κρίστιτς (16 πόντοι) δημιούργησαν ένα φοβερό δίδυμο για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Βάλντας Βασίλιους είχε 15 πόντους.

“Καθάρισε” με Παλάσιος η Λιέτουβος

Στο 13-5 ανέβηκε η Λιέτουβος Ρίτας η οποία έκαμψε την αντίσταση της Κάλεφ εντός έδρας με 87-85. Ο Χουάν Παλάσιος με τρίποντο στα 5 δευτερόλεπτα “καθάρισε” για τους Λιθουανούς που βρέθηκαν να χάνουν με 85-84. Στην τελευταία επίθεση οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθος και έτσι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκεντιμίνας Ορέλικ με 15 πόντους ενώ ο Παλάσιος πρόσθεσε 14 πόντοι και 9 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Βλαντ – Σορίν Μολντοβεάνου (26 πόντοι).

Νίκες για Νίζνι, Κράσνι Βόλγκογκραντ

Το ενδέκατο φετινό ροζ φύλλο κατέκτησε η Νίζνι η οποία κέρδισε εντός έδρας την Ενισέι με 97-94. Ο Βαντίμ Πάνιν με δύο ελεύθερες βολές στα 9 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη διαμόρφωσε το τελικό σκορ καθώς το τρίποντο του Κρίστιαν Μπερνς που ακολούθησε δεν βρήκε στόχο. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Πάβελ Κορόμπκοφ με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Ελμέντιν Κικάνοβιτς είχε 22 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

Η Κράσνι Βόλγκογκραντ λύγισε εκτός έδρας την Αζόβμας με 84-72 και πέτυχε την όγδοη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο. Ήταν η δέκατη τρίτη ήττα για τους γηπεδούχους. Ο Βον Γουέιφερ και ο Ουίλι Ντιν σημείωσαν από 21 πόντους έκαστος για τους νικητές την ώρα που από τους ηττημένους ο Κιρίλο Νατιάζκο τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Τριούμφ – Χίμκι 59-81
Αζόβμας – Κράσνι Βόλγκογκραντ 72-84
Λιέτουβος Ρίτας – Κάλεφ 87-85
Νίζνι – Ενισέι 97-94
Νεπτούνας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 64-87
Κράσνιε Κρίλια – Τσμόκι Μινσκ (24/3)
Νίμπουρκ – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (24/3)
Ρίγα – Αστάνα (24/3)
Λοκομοτίβ Κούμπαν – Τουρόφ (24/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …