Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Είχαμε… αυτοπεποίθηση”

“Είχαμε… αυτοπεποίθηση”

Πανελλήνιο Παίδων

basketa

Η Αγία Παρασκευή στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΣΚΑ κερδίζοντας στον τελικό τον Άρη Πετρούπολης με 45-40. Σε μία πανέμορφη ατμόσφαιρα, καθώς το κλειστό του Δούκα είχε γεμίσει από κόσμο η ομάδα των βορείων προαστίων κατάφερε με εξαιρετική άμυνα να πετύχει τον στόχο της. Ο προπονητής της ομάδας, Πέτρος Αναγνωστόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ:
“Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν κάτι που θέλαμε πάρα πολύ. Ήταν μία επιβράβευση της σταθερής πορείας και των αποτελεσμάτων που έχουμε τους δύο τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή και εμπειρη ομάδα αλλα η καλή μας πορεία μας είχε δημιουργήσει αυτοπεποίθηση.

Γνωρίζαμε ότι κάθε τελικός κρύβει νευρικότητα (φάνηκε και στις δύο ομάδες) γι’ αυτό κι όλη την εβδομάδα της προετοιμασίας στοχοποιήσαμε την άμυνα, η οποία και μας έδωσε τελικά το Κύπελλο. Θέλαμε να κρατήσουμε τον Άρη κάτω από τους 60 πόντους που βάζει μέσο όρο και νομίζω ότι τα καταφέραμε άριστα.

Αξίζει να αναφερθούμε και στη διοργάνωση του τελικού που ήταν άψογη και δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Υπήρχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, στην οποία συνέβαλλε ο κόσμος των δύο ομάδων που γέμισε το γήπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες (παίκτριες και προπονητές) αλλά και στη διοργανώτρια αρχή (ΕΣΚΑ).

Για την μέχρι τώρα πορεία της Αγίας Παρασκευής και τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς: “Έχουμε ήδη κατακτήσει το Κύπελλο και κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να βρεθούμε μέσα στη τετράδα στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς κάποιες ήττες μας έχουν κάνει να ψάχνουμε το απόλυτο στο δεύτερο γύρο. Δεν είναι εύκολο .Τα κορίτσια προσπαθούν πάρα πολύ στην προπόνηση, έχουν αποδεχτεί την πίεση του αποτελέσματα και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε παιχνίδι.
Εύχομαι να μας δοθεί η δυνατότητα να βρεθούμε στην τετράδα. Αυτό, όμως είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά κι από τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων”.

Για τη συνεργασία του με τον φίλο και άμεσο συνεργάτη του, Γιάννη Στρατάκο: “Τον Γιάννη τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Μάλιστα πέρσι ήμασταν αντίπαλοι στη Γ’ εθνική αντρών. Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούμε σε μία ομάδα για πρώτη φορά.
Τον Οκτώβριο που μου προτάθηκε να αναλάβω την Αγία Παρασκευή ζήτησα από τον Γιάννη να συνεργαστούμε και δέχτηκε με χαρά. Είναι άριστος επαγγελματίας και η βοήθεια του ιδιαίτερα στο scouting των αντιπάλων είναι εξαιρετική. Το θετικό είναι ότι τα κορίτσια έχουν εγκλιματιστεί στα καινούρια πράγματα που τους δείχνουμε είτε μέσω βίντεο είτε μέσω γραπτού υλικού. Εύχομαι κι η επόμενη χρονιά να μας βρει μαζί γιατί ο Γιάννης είναι εκτός των άλλων κι εξαιρετικός χαρακτήρας”.

Για την Αγία Παρασκευή και την γενικότερη προσπάθεια που κάνει:“Η Αγία Παρασκευή φέτος έχει μία νέα διοίκηση, η οποία προσπαθεί μέχρι τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια δεν είναι εύκολο. Παρ’ όλ’ αυτά ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο σε ότι τους έχουμε ζητήσει έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτές, όμως που έχουν πιεστεί από τότε που αναλάβαμε την ομάδα είναι οι παίκτριες, οι οποίες μέσα από τη δουλειά που κάνουν στην προπόνηση έχουν καταφέρει όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα. Μακάρι η προσπάθεια να ευοδωθεί με τη συμμετοχή μας στην τετράδα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…