Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δύσκολη συγκυρία”

“Δύσκολη συγκυρία”

alvertis kameres

alvertis-kameres

Για πρώτη φορά στην μπασκετική του καριέρα, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποκαλείται από τους δημοσιογράφους ως “κόουτς“. Ο νέος τεχνικός ηγέτης του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε -με δηλώσεις του λίγο πριν την αποψινή προπόνηση- στις δυσκολίες του έργου που ανέλαβε, ενώ τόνισε πως αυτός και οι συνεργάτες του πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα λόγια και να “σηκώσουν μανίκια” για να οδηγήσουν το “τριφύλλι” στην κορυφή.

“Θέλοντας και μη θα γυρνάω στο “κόουτς”, ήταν η πρώτη ατάκα που είπε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μετά από ερώτηση για το αν έχει συνηθίσει την… αλλαγή στο πως τον αποκαλούν οι γύρω του, ενώ συνέχισε λέγοντας: “Αυτή τη στιγμή είμαστε στο τιμόνι της για να την πάμε εκεί που θέλουμε. Θέλω να πω ένα “ευχαριστώ” στον Αργύρη για όσα προσέφερε στον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσω τόσο εγώ όσο και τα παιδιά να συνεχίσουμε την πορεία”, ενώ αναφερόμενος στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, είπε:

“Είναι δεδομένο ότι το ΟΑΚΑ είναι το “σπίτι” μου. Πιστεύω πως ο χρόνος και τα περιθώρια ήταν πολύ λίγα. Δεν είχα δεύτερη σκέψη γιατί αυτό θα σήμαινε ότι υπήρχε αμφιβολία. Πιστεύω στην ομάδα και τα παιδιά. Δεν υπάρχει χρόνος για λόγια. Τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Η διοίκηση έχει σκοπό να διατηρήσει την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο”.

Τί θέλει να αλλάξει, όμως, στον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού; “Όλοι μας έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας. Το θέμα είναι να προλάβουμε να τα κάνουμε για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Αυτό είναι λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα και σκορ. Ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά δεν έχεις επιλογές. Θα δουλέψουμε και θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη“, ήταν χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο “Φράγκι“.

“Μία νέα εμπειρία”

diamantidis-kameres

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε αρχικά πως “στο χώρο που είμαστε αυτά είναι μέσα το πρόγραμμα. Έχει αναλάβει ο νέος κόουτς. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Η συγκυρία είναι δύσκολη για εμάς λόγω βαθμολογίας και αγώνων που ακολουθούν”, και συνέχισε:

Θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν αλλάζει κάτι. Δεν τον βοηθάω μόνο εγώ, τον βοηθάει όλη η ομάδα. Πάνω απ όλα είναι αυτή. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε και τον εαυτό μας και τους προπονητές για να έχουμε καλύτερες εμφανίσεις και καλύτερα αποτελέσματα”.

Η αλλαγή προπονητή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου δεν είναι το πλέον συνηθισμένο πράγμα για τον ίδιο στα χρόνια που βρίσκεται στο “τριφύλλι”: “Όπως είπα και πριν, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι μία νέα εμπειρία. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει σε ένα μεγάλης σημασίας παιχνίδι.

Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη μέσα στην έδρα της Εφές. Είναι μία δύσκολη έδρα, όπως όλες στην Ευρωλίγκα. Έχουμε πει εξαρχής ότι όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι καλές. Η ήττα από τη Λαμποράλ μας έφερε πολύ πίσω”, είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του “τριφυλλιού”, για να κλείσει πλέκοντας το εγκώμιο του Αργύρη Πεδουλάκη:

“Ο κόουτς ανέλαβε σε μία περίοδο δύσκολη. Σαφώς το εγχείρημα ήταν δύσκολο, αλλά νομίζω ότι ήταν ένα “συν” ότι ο κόουτς Πεδουλάκης είχε την αποφασιστικότητα να πάρει την ομάδα και να την καθοδηγήσει. Πήραμε το νταμπλ και είχαμε καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Τον ευχαριστούμε πολύ. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…