Κεντρική NBA NCAA “Βιάζουν το NCAA”

“Βιάζουν το NCAA”

bob knight

bob-knight

Κάθε φορά που ο Bobby Knight ανοίγει το στόμα του, ένα είναι το σίγουρο: θα βγάλει είδηση και ωραίες ατάκες. Τελευταίο παράδειγμα η ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο ESPN με αφορμή τη March Madness και το τεράστιο κύμα πρωτοετών που θα μεταπηδήσουν στο ΝΒΑ (και) αυτό το καλοκαίρι.

Ο άλλοτε προπονητής του Indiana δεν θέλησε να χαϊδέψει αυτιά. Δεν το έκανε ποτέ άλλωστε. Αντίθετα, έκανε ευθεία επίθεση στο ΝΒΑ για τον τρόπο με τον οποίο κινείται στο θέμα των κολεγιόπαιδων και των όσων κακών προκαλεί στο NCAA.

Αν ασχολούμουν με το ΝΒΑ δεν θα ήθελα παιδιά 19 και 20 ετών στην ομάδα μου, να τους μεταφέρω όλα τα ταξίδια και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί. Θα ήθελα ένα πιο ώριμο παίκτη. Θα ήθελα ένα παιδί που θα τον έβλεπα σε ηλικία 21-22 ετών να παίζει καλά και να ψαχτώ για να τον πάρω με ανταλλαγή, αντί για ένα παιδί 18-19 ετών. Το ΝΒΑ κάνει μεγάλο, τεράστιο κακό στο κολεγιακό μπάσκετ. Για μένα είναι σα να το έχει βιάσει“, ήταν τα όσα χαρακτηριστικά (και άκρως γλαφυρά) ανέφερε ο προπονητής – θρύλος του NCAA.

Μία δήλωση που έχει επαναλάβει κατά το -όχι και τόσο κοντινό- παρελθόν αφού το 1988 είχε αναφέρει ξανά τη λέξη “βιασμός” σε ερώτηση για τη σχέση NCAAΝΒΑ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…