Κεντρική NBA NCAA Έστειλαν… μήνυμα (vid)

Έστειλαν… μήνυμα (vid)

florida team

florida-team

Αν υπάρχει κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα του NCAA τη δεδομένη χρονική στιγμή πρέπει να το ξανασκεφτεί. Τουλάχιστον βλέποντας το χθεσινό -ντέρμπι στα χαρτιά, αλλά όχι στην πράξη- παιχνίδι του Florida με το Kentucky. Εκεί όπου οι “Gators” έκαναν ό,τι ήθελαν τους “Wildcats” φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη (84-65). Το νερό είχε μπει από νωρίς στο αυλάκι αφού η ομάδα του Billy Donovan κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και έχοντας τον απαραίτητο επιθετικό πλουραλισμό δεν είχε πρόβλημα να “γράψει ιστορία” αφού έγινε η μοναδική ομάδα που ολοκληρώνει την κανονική περίοδο της ACC όντας αήττητη (18/18).

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε τη regular season το Duke αφού η νίκη επί του North Carolina (93-81) αποτελεί την καλύτερη “ένεση ψυχολογίας” για το συγκρότημα του Mike Krzyzewski, δέκα ημέρες πριν την έναρξη της March Madness. Οι “Blue Devils” έβαλαν “στοπ” στο αήττητο σερί των δώδεκα συνεχόμενων νικών που μετρούσαν οι μισητοί αντίπαλοι, κυρίως γιατί είχαν σε εκπληκτική βραδιά τον Jabari Parker (30π.-11ριμπ.), ο οποίος μαζί με τον Rodney Hood (24π.) έκαναν τη διαφορά.

Αντίθετα, το Kansas δέχθηκε μία μεγαλοπρεπέστατη “σφαλιάρα” από το West Virginia (92-86), το οποίο έχει ελάχιστες (έως μηδαμινές) ελπίδες πρόκρισης στη March Madness. Η ομάδα του Bill Self παρουσιάστηκε αγνώριστη (σ.σ.: δεν αγωνίστηκε ο Joel Embiid) και αν δεν υπήρχε ένας… διαστημικός Andrew Wiggins (41π. με 12/18 σουτ, 8 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 4 κοψίματα) θα είχαν γνωρίσει τη συντριβή από μία ομάδα που είχε το πάνω χέρι σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Σημαντική (για λόγους ψυχολογίας) νίκη πήρε το Michigan απέναντι στο Indiana (84-80), σε μία αναμέτρηση με μεγάλο… παρελθόν. Οι “Wolverines” είχαν πολύ μικρό ροτέισον (οκτώ παίκτες), αλλά το δίδυμο των Nik Stauskas (21π.) και Glenn Robinson III (20π.) έφτανε για να τους δώσει τη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος, το Iowa State έκαμψε την αντίσταση του Oklahoma State στην παράταση (85-81), παρά το γεγονός πως ο Melvin Ejim (12π.-8ριμπ.) δεν ήταν όσο εντυπωσιακός μας έχει συνηθίσει. Οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στους DeAndre Kane (27π.-8ριμπ.) και Georges Niang (22π.) που σκόραραν κάτι παραπάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας τους με αποτέλεσμα να γευτούν το νέκταρ της νίκης και να αποκτήσουν ακόμη ένα λόγο για να αισιοδοξούν εν όψει της συνέχειας.

Αναλυτικά τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς:
Florida – Kentucky 84-65
Wichita State – Missouri State 67-42
Oregon – Arizona 64-57
Duke – North Carolina 93-81
Villanova – Georgetown 77-59
West Virginia – Kansas 92-86
San Diego State – New Mexico 51-48
Louisville – Connecticut 81-48
Michigan – Indiana 84-80
Creighton – Providence 88-73
Rutgers – Cincinnati 66-70
Iowa State – Oklahoma State 85-81 (71-71κ.α.)
Memphis – SMU 67-58
TCU – Oklahoma 67-97
Iowa – Illinois 63-66

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…