Κεντρική Διεθνή Ένα αστέρι γεννιέται

Ένα αστέρι γεννιέται

barreiro

barreiro

Ήταν η στιγμή του… Είναι σίγουρο ότι ο Τζόναθαν Μπαρέιρο θα θυμάται για πάντα το σουτ τριών πόντων που πέτυχε στο χθεσινό ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μούρθια. Γιατί αυτό; Μα επειδή ήταν το “παρθενικό” του καλάθι στη Liga Endesa στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Ισπανίας.

Ο 17χρονος φόργουορντ (γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου του 1997) διαμόρφωσε το τελικό 102-65 με ένα buzzer beater στην εκπνοή μετά από πάσα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Και ύστερα η αποθέωση για τον πιτσιρικά τόσο από συμπαίκτες όσο και από όλο το γήπεδο. Είναι λογικό. Ο ταλαντούχος άσος έκανε προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Αυτή η ημερομηνία σηματοδότησε και την πρώτη του προπόνηση με τους “μεγάλους”. Η επόμενη ημερομηνία που δεδομένα έχει εγκαταστήσει στον “σκληρό του δίσκο” ο Μπαρέιρο; Η 28η Φεβρουαρίου όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο με τους Μαδριλένους και όχι όπου και όπου, αλλά σε αγώνα για το TOP-16 της Ευρωλίγκα.

Στην αναμέτρηση με την Παρτιζάν ο Πάμπλο Λάσο τον πέρασε στο παρκέ και ενώ απέμεναν 1 λεπτό και 51 δευτερόλεπτα για το τέλος. Εκείνος πρόλαβε να κάνει ένα κλέψιμο, να κερδίσει ένα φάουλ και να ευστοχήσει σε μία ελεύθερη βολή. Χθες στον αγώνα με τη Μούρθια πάτησε παρκέ για δεύτερη φορά φέτος, κάθισε 3 λεπτά και πέτυχε 3 πόντους, οι οποίοι οδήγησαν τη Ρεάλ στην “κατοστάρα”.

Ένα νέο αστέρι γεννιέται; Η ιστορία θα δείξει… Πάντως θεωρείται ως ένας από τους πιο ανερχόμενους παίκτες του ισπανικού μπάσκετ στην γενιά των “97άρηδων” την ώρα που για την ηλικία του, το ύψος του (2,04) είναι εντυπωσιακό. Φέτος είχε μέσο όρο 13,2 πόντους (53,7% στα δίποντα και 40,7% στα τρίποντα) και 2,9 ριμπάουντ σε 19 αγώνες με την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ στη λίγκα EBA (σ.σ. τέταρτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ).

Μετά τον τραυματισμό του Τζέισι Κάρολ ο Πάμπλο Λάσο αποφάσισε να προβιβάσει τον Μπαρέιρο στην πρώτη ομάδα και προτίμησε αυτή την επιλογή αντί να προβεί σε κάποια προσθήκη. Στο μέλλον θα φανεί αν ο πιτσιρικάς καταφέρει να επαληθεύσει τα όσα καλά λόγια ακούγονται γι’ αυτόν και να αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται ως το next best thing του ισπανικού μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…