Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Ένας ακόμη τελικός”

“Ένας ακόμη τελικός”

alvertis oaka eisodos

alvertis-oaka-eisodos

Πλήρης αναχώρησε πριν από λίγη ώρα η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Βαρκελώνη, όπου αύριο (28/3, 21:45) θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, μιλώντας κατά την επιβίβαση του για το αυριανό παιχνίδι, τόνισε πως πρόκειται για έναν ακόμη τελικό.

“Στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς δεν έχει ηττηθεί στο Top16. Για εμάς είναι ένας ακόμη τελικός. Πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη. Μέχρι να τελειώσει αυτή η φάση δεν κάνουμε σενάρια. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε.

Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Το δικό μας “όπλο” είναι η άμυνα. Θέλουμε να παίξουμε δυνατά στην άμυνα, να τρέξουμε στην επίθεση και να παίξουμε καλά για τη νίκη”, ήταν αρχικά τα λόγια του τεχνικού του “τριφυλλιού”, ενώ όσον αφορά την επιστροφή του Τζέιμς Γκίστ πρόσθεσε:

“Ο Γκίστ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που βοηθά σημαντικά την ομάδα. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος έχοντας κάνει μόλις 2-3 προπονήσεις. Αυτό, όμως, δεν έχει σημασία. Το θετικό είναι πως είμαστε όλοι μαζί, δυνατοί και πάμε να κερδίσουμε”.

Γκιστ: “Κάποια στιγμή θα χάσει”

Από πλευράς παικτών ο Τζέιμς Γκιστ τόνισε: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην αγωνιστική δράση. Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να ξαναπαίξω. Ο τραυματισμός μου, που με ανάγκαζε να είμαι εκτός για αυτό το διάστημα, με… σκότωνε κάθε μέρα καθώς δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου.

Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στα αποτελέσματά της καθώς είναι αήττητη στο Top16. Κάποια στιγμή θα χάσει, όμως, και όλοι ελπίζουμε αυτό να συμβεί αύριο το βράδυ. Θα είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς, καθώς θα μας βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας”.

Κάρι: “Μπορούμε να φύγουμε νικητές”

Ο Ραμέλ Κάρι που επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του συμπλήρωσε: “Αισθάνομαι ευτυχής που επιστρέφω σε ένα ματς Ευρωλίγκα. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω το Ναβάρο και τους υπόλοιπους πολύ καλούς γκαρντ της Μπαρτσελόνα. Είναι μια εξαιρετική ομάδα με ποιοτικότατους παίκτες που μπορούν να σου κάνουν ζημιά αν δεν προσέξεις. Παίζει πολύ καλό μπάσκετ, ειδικά στη φάση του Top16, γι’ αυτό και παραμένει αήττητη.

Προσπαθούμε πολύ στις προπονήσεις και θέλουμε όλο αυτό να βγει στο παρκέ. Στόχος μας είναι να έχουμε καλή παρουσία στην άμυνα και στην επίθεση να παίξουμε πιο γρήγορα ώστε να έχουμε υψηλότερο σκορ και να πάρουμε τη νίκη.

Επαναλαμβάνω πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μοιάζει με καλοδουλεμένη μηχανή. Ωστόσο, αν εμείς κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μπορούμε να φύγουμε νικητές“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…