Κεντρική Διεθνή Το τελείωσε νωρίς η “Μπάρτσα”

Το τελείωσε νωρίς η “Μπάρτσα”

tomic barcelona manresa

tomic-barcelona-manresa

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα συνέτριψε εντός έδρας τη Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 91-63 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Liga Endesa και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 17-6.

Οι Καταλανοί έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ κατά διαστήματα, κυριάρχησαν στο παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ δόθηκε η δυνατότητα στον Τσάβι Πασκουάλ να χρησιμοποιήσει και παίκτες που μέχρι στιγμής δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Όπως για παράδειγμα ο Μάριο Χεζόνια ο οποίος έπιασε την ευκαιρία από τα… μαλλιά και με 26 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους “μπλαουγκράνα”.

Η αντίπαλος των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα προηγήθηκε με 44-29 στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά τελείωσε το ματς από νωρίς. Καλή παρουσία είχε και ο Ματσέι Λάμπε ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 6 πόντους (4/4 βολές, 1/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα) σε σχεδόν 20 λεπτά. Στον αντίποδα ο Γιαννόπουλος είχε 9 πόντους (3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 1 ριμπάουντ σε 20 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Δωδέκατη νίκη για Λαμποράλ

Η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε εκτός έδρας της Εστουντιάντες με 87-84 και πέτυχε την δωδέκατη φετινή της νίκη λίγες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (21/3) για το TOP-16 της Ευρωλίγκα. Οι Βάσκοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα αφού ήταν μπροστά με 51-36 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου αλλά παρ’ ολίγον οι “φοιτητές” να πραγματοποιήσουν την ολική επαναφορά.

Εντέλει οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το ροζ φύλλο έχοντας 15/29 (52%) στα τρίποντα. Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο και ο Νταβίντ Γιέλινεκ σημείωσαν από 15 πόντους έκαστος για τους νικητές. Από την άλλη ο Κάιλ Κούριτς (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ) δεν έφτανε για τους ηττημένους.

Συντριβή για Ξανθόπουλο

Στο 14-9 ανέβηκε η Σαραγόσα η οποία διέσυρε εντός έδρας την Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου με 85-58. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και με “όπλο” την άμυνα δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Μάλιστα αξίζει να τονιστεί ότι οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Αμπός έκαναν επιμέρους σκορ 24-9 στο τελευταίο δεκάλεπτο, ευστόχησαν συνολικά σε 12 τρίποντα (12/21-57%) και πήραν 11 περισσότερα ριμπάουντ (40 έναντι 29).

Ο Μάικλ Ρολ και ο Τζόναθαν Ταμπού πέτυχαν από 15 πόντους έκαστος για τους νικητές. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Αλμπέρτο Κορμπάτσο με 12 πόντους ενώ ο Ξανθόπουλος έμεινε άποντος (0/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και είχε 5 ασίστ σε 13 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

“Καθάρισε” στο τέλος η Μπανταλόνα

Την ενδέκατη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Μπανταλόνα η οποία έκαμψε την αντίσταση της Χιπούσκοα εντός έδρας με 76-65. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο όπου πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 39-27 και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 38-37 του πρώτου μέρους. Ήταν η δέκατη τέταρτη ήττα για τους φιλοξενούμενους στο πρωτάθλημα. Ο Ντεβόε Τζόσεφ με 18 πόντους και ο Άλμπερτ Βεντούρα με 15 πόντους ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τζέισον Ρόμπινσον με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Δύσκολα η Γκραν Κανάρια

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-7 παρέμεινε η Γκραν Κανάρια η οποία αν και δυσκολεύτηκε “λύγισε” εντός έδρας τη Μπιλμπάο με 77-70. Οι νησιώτες ανέβασαν… στροφές από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά αφού στην πρώτη περίοδο οι Βάσκοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 22-18. Ακολούθως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, πήραν… κεφάλι με 46-43 στο 20’ και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε. Ο Μπεν Χάνσμπρο με 16 πόντους και 5 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 9-14 ο Άλεξ Μουμπρού είχε 21 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Άνετα η Φουενλαμπράδα

Η Φουενλαμπράδα δεν δυσκολεύτηκε να ρίξει στο… καναβάτσο εντός έδρας την Τενερίφη με 84-68 και να πετύχει την όγδοη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι “φόρτσαραν” στο δεύτερο δεκάλεπτο, έκαναν επιμέρους σκορ 28-18, προηγήθηκαν με 46-37 στο 20’ και στην συνέχεια κατέκτησαν άνετα το ροζ φύλλο έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Τζέιμς Φελντίν (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ο Άντι Πάνκο (15 πόντοι) και ο Μάρκους Άρνολντ (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) αποτέλεσαν την “αγία τριάδα” των νικητών. Στην αντίπερα όχθη ο Λέβι Ροστ έβαλε 18 πόντους.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Βαλένθια – Μάλαγα (19:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…