Κεντρική Διεθνή Συνέχισε με φόρα η Μπάρτσα

Συνέχισε με φόρα η Μπάρτσα

pullen barcelona bilbao

pullen-barcelona-bilbao

Η Μπαρτσελόνα είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το πιστοποιεί σε κάθε αγώνα είτε για την Ευρωλίγκα είτε για την Liga Endesa. Νέο “θύμα” της αυτή την φορά η Μπιλμπάο την οποία συνέτριψε εντός έδρας με 104-75 για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Καταλανοί μπήκαν στο ματς με… φόρα, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Βάσκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “μπλαουγκράνα” εξασφάλισαν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (32-15) και ακολούθως έφτασαν εύκολα στην “κατοστάρα” έχοντας 28/42 (67%) στα δίποντα και 41% (13/32) στα τρίποντα. Επίσης οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (42 έναντι 27).

Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για την αντίπαλο των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 18 πόντους ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 3 πόντους (0/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε περίπου 20 λεπτά. Στον αντίποδα ο Χέρμαν Γκάμπριελ είχε 18 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 9-16.

Απλά δεν χάνει η Ρεάλ

Το… χαβά της συνέχισε η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έκαμψε την αντίσταση της Γκραν Κανάρια εντός έδρας με 83-74 και διατήρησε το αήττητο στις εγχώριες διοργανώσεις. Καθοριστικό αποδείχθηκε το τέταρτο δεκάλεπτο όπου οι Μαδριλένοι βρήκαν τις λύσεις και με επιμέρους σκορ 26-13 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 61-57 της τρίτης περιόδου και κατέκτησαν το ροζ φύλλο. Ήταν η ένατη ήττα για τους νησιώτες.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Ο Σέρχιο Γιουλ (19 πόντοι) και ο Νίκολα Μίροτιτς (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εκτός δωδεκάδας καθώς έγινε πατέρας. Ο Μπεν Χάνσμπρο (15 πόντοι) δεν έφτανε για τους φιλοξενούμενους.

Χαλαρά η Μπανταλόνα

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπανταλόνα επιβλήθηκε εντός έδρας της Τενερίφης με 76-63 και ανέβηκε στο 13-12. Αντίθετα οι νησιώτες έπεσαν στο 10-15. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν με 36-23 και στην συνέχεια συντήρησαν χαλαρά την διαφορά. Ο Ταρίκ Κίρκσεϊ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ντεβόε Τζόσεφ με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους ήταν ο Λουκ Σίκμα (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Μάλαγα – Λαμποράλ Κούτσα (19:00)
Εστουντιάντες – Φουενλαμπράδα (19:30).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…