Κεντρική NBA NCAA Ο Πάρις σε θέση… μάχης

Ο Πάρις σε θέση… μάχης

maragkos plati

maragkos-plati

Η μεγάλη στιγμή κοντοζυγώνει για τον Πάρι Μαραγκό και το George Washington, το οποίο την προσεχή Παρασκευή (21/03) θα αντιμετωπίσει το Memphis. Στον πρώτο αγώνα – πρόκληση της March Madness. Εκεί όπου οι “Colonials” φιλοδοξούν να κάνουν “θόρυβο” φτάνοντας όσο το δυνατόν υψηλότερα.

Το έργο του Mike Lonergan και των παικτών του όμως δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Τουναντίον, το George Washington θα επιδιώξει να φέρει τούμπα τα προγνωστικά αφήνοντας εκτός μάχης τους “Tigers” και κοιτάζοντας, εν συνεχεία, το τι μπορεί να πετύχει στη διοργάνωση.

Ο Πάρις Μαραγκός μίλησε στο eBasket για τη φετινή March Madness και το τι μπορεί να καταφέρει η ομάδα του μιλώντας για όλους και για όλα. Ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ αναφέρθηκε στο πως κύλησε η φετινή χρονιά για τους “Colonials“, τους τραυματισμούς που τόσο πολύ “πλήγωσαν” την ομάδα του, τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν, αλλά και τα… “όπλα” του George Washington σε αυτή τη March Madness.

Αναλυτικά:

– Ποια είναι τα δυνατά σημεία του George Washington;
“Το δυνατό μας σημεία, εκτός του πάθους και της μαχητικότητας εντός παρκέ, είναι η ζώνη 1-3-1 που παίζουμε. Δουλέψαμε όλη τη χρονιά σε αυτό το στυλ άμυνας και οι εναλλαγές από man-to-man σε ζώνη κατά τη διάρκεια του αγώνα δυσκολεύει πάντα τους αντιπάλους μας. Από επιθετικής πλευράς, χαρακτηριζόμαστε από ευστοχία στα περιφερειακά σουτ και δύναμη κοντά στο καλάθι. Πιστεύω πως έχουμε μία από τις καλύτερες φροντ λάιν σε ολόκληρη την Αμερική”.

– Η χρονιά μέχρις στιγμής κύλησε όπως τα περιμένατε;
“Θα έλεγα πως στην αρχή η χρονιά κυλούσε καλύτερα απ ότι περιμέναμε, αλλά στη συνέχεια βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη και ακολούθησε η αναμενόμενη επιτυχία”.

maragkos-paris-wasington

– Μέχρι που μπορείτε να φτάσετε κατά τη γνώμη σου;
“Κάθε March Madness είναι διαφορετική και επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το πρώτο μας παιχνίδι στο τουρνουά είναι με το Memphis, που είναι μία αρκετά καλή ομάδα. Στη συνέχεια θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε το Viginia, τους πρωταθλητές της ίσως καλύτερης περιφέρειας στην Αμερική, της ACC. Αν κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια, μετά θα βρούμε μπροστά μας το Michigan State στην “Elite 8″. Οπότε γενικά έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Παρόλ’ αυτά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παίζουμε χωρίς άγχος και στοχεύουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα”.

– Ποια τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίσατε από την αρχή της χρονιάς;
“Όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα, τα μεγαλύτερα εμπόδιά μας μέσα στη χρονιά ήταν η “χημεία” και οι τραυματισμοί. Θα έλεγα πως το πρώτο το ξεπεράσαμε επιτυχώς αρκετά γρήγορα, αλλά οι τραυματισμοί των περιφερειακών μας είναι ένα μεγάλο εμπόδιο. Ακόμα και τώρα. Ο βασικός μας πλεϊμέικερ παίζει όλη τη χρονιά με πρόβλημα στα δύο ισχία και ο καλύτερος σκόρερ μας έχασε τη μισή σεζόν. Είναι ακόμα εκτός λόγω εγχείρισης. Παρά τα προβλήματα των τραυματισμών, όμως, καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…