“Ομάδα ρυθμού”

manolopoulos-pedoulakis-elefsina

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πήρε την… πένα του και κατέγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού τις σκέψεις του για τον αυριανό αγώνα με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα.

Αναλυτικά:

“Καλησπέρα σε όλους,
Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα και το ΤΟΡ-16, μια φάση αγώνων που η λέξη “εύκολο” ματς δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο κανενός.

Απομένουν ουσιαστικά έξι παιχνίδια για την ολοκλήρωση αυτού του μίνι Πρωταθλήματος των 14 αγώνων και δεν χωράει ούτε δευτερόλεπτο χαλάρωσης, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά αλλά από τις περισσότερες ομάδες που μάχονται για τους στόχους τους. Είναι, εξάλλου, τέτοια η κατάσταση στον όμιλο μας που καταλαβαίνουμε όλοι τη σημαντικότητα όλων των παιχνιδιών.

Η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που αρέσκεται να τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια έχει ανοίξει τον ρυθμό της και πάει πολλές επιθέσεις σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

Διαθέτει παίκτες που δημιουργούν, όπως ο Ερτέλ, έχει σαφώς παίκτες σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της, όπως ο Νοτσιόνι, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια ομάδαρυθμού. Στην άμυνα επιλέγει να αμυνθεί στο μισό γήπεδο, δεν απλώνεται δηλαδή σε όλο το γήπεδο όπως μπορεί να έκανε στο παρελθόν και γενικά είναι ένας αντίπαλος που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα.

Εμείς, από την πλευρά μας, δεν θέλουμε σε κανένα σημείο του αγώνα να χάσουμε τη συγκέντρωση μας και να ξεφύγουμε από τον αγωνιστικό μας στόχο. Η άμυνα είναι το σημείο που μας δίνει την ενέργεια μας στο παιχνίδι και σε αυτό το κομμάτι θέλουμε ν’ αποφύγουμε λάθη, ενώ στην επίθεση να “χτυπήσουμε” σε όλα εκείνα τα σημεία που έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε κάνει δυνατές προπονήσεις, σαφώς και έχουμε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο απόλυτης συγκέντρωσης σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι και με τη βοήθεια του κόσμου μας, ο οποίος μας στηρίζει όπου και αν παίζουμε, να φτάσουμε στον στόχο μας.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Σωτήρης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Παίζει με Άλμπα ο Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου. Ο…