Κεντρική Διεθνή Διπλό στο τέλος για “Μπάρτσα”

Διπλό στο τέλος για “Μπάρτσα”

navaro malaga barca

navaro-malaga-barca

Το αίμα της πίσω για την ήττα της στον πρώτο γύρο πήρε η Μπαρτσελόνα η οποία έριξε στο… καναβάτσο τη Μάλαγα εκτός έδρας με 74-69 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Liga Endesa.

Οι δύο ομάδες που βρίσκονται και στον ίδιο όμιλο της Ευρωλίγκα στο TOP-16 παρέα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έπαιξαν ένα μπάσκετ που βασίστηκε κυρίως στις δυνατές ομάδες. Οι Καταλανοί “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έκαναν επιμέρους σκορ 23-18 και μετέτρεψαν το ισόπαλο 51-51 της τρίτης περιόδου στο τελικό σκορ. Με το διπλό αυτό οι “μπλαουγκράνα” ανέβηκαν στο 15-6 και έμειναν μόνοι τους στην τρίτη θέση χωρίς να έχουν μαζί τους την Μάλαγα που υποχώρησε στο 14-7 αλλά και την Γκραν Κανάρια που υπέστη ήττα-σοκ από την Ομπραντόιρο.

Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μπραντ Όλεσον με 11 πόντους ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 25 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα ο Κάρλος Σουάρεθ είχε 15 πόντους για τους γηπεδούχους.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ρεάλ

Το αήττητο στις εγχώριες διοργανώσεις διατήρησε η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία “λύγισε” εντός έδρας την Τενερίφη με 87-76 και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο πρωτάθλημα. Οι Μαδριλένοι χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν μία φανταστική τέταρτη περίοδο όπου ήταν καταιγιστικοί και με επιμέρους σκορ 33-17 δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους νησιώτες. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (22 πόντοι, 5 ασίστ) και ο Σέρχιο Γιουλ (20 πόντοι) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 5 πόντους (3/3 βολές, 1/2 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 16 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Στην αντίπερα όχθη καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους ήταν ο Χουάν Γκουντιέρεζ (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Δέκατη νίκη για Ξανθόπουλο

Η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου έκανε το “μπαμ” της αγωνιστικής, έφυγε με το διπλό από τα Κανάρια νησιά (60-53) και έριξε την Γκραν Κανάρια από την τρίτη θέση. Παράλληλα η ομάδα του Έλληνα άσου πανηγύρισε την δέκατη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με “όπλο” την άμυνα προηγήθηκαν με 39-26 στο 20’ και ακολούθως διατήρησαν την πρωτοπορία. Ο Αλμπέρτο Κορμπάτσο με 26 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ ο Ξανθόπουλος έμεινε άποντος (0/2 βολές, 0/1 δίποντα, 0/2 τρίποντα) και είχε 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε σχεδόν 18 λεπτά. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 14-7 δεν ήταν αρκετός ο Μπεν Χάνσμπρο (17 πόντοι).

Συντριβή για Χαριτόπουλο

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπανταλόνα συνέτριψε εντός έδρας τη Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου με 95-73 και κατέκτησε το δέκατο φετινό ροζ φύλλο. Αντίθετα ήταν η δέκατη ένατη ήττα για την ομάδα του Έλληνα άσου η οποία πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και έφτασαν πολύ εύκολα στην τελική επικράτηση έχοντας 15/33 (45%) στα τρίποντα. Ο Τάρικ Κίρκσεϊ (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Τζον Σούρνα (20 πόντοι) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Ο Ντανίλο Άντζουσιτς σημείωσε 21 πόντους για τους φιλοξενούμενους. Ο Χαριτόπουλος είχε 7 πόντους (5/6 βολές, 1/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 18 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.

Νέα ήττα για Γιαννόπουλο

Στο 9-12 ανέβηκε η Χιπούσκοα η οποία επικράτησε εντός έδρας της Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 73-65. Καθοριστικό αποδείχθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και με επιμέρους σκορ 17-10 προηγήθηκαν με 36-30 στο 20’. Στην συνέχεια διατήρησαν την πρωτοπορία. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Σίτι Αλόνσο ευστόχησαν σε μόλις 2 (!) τρίποντα (2/26-8%) ενώ παράλληλα σούταραν με ποσοστό 67% (29/43) στα δίποντα. Ο Νταβίντ Ντόμπλας (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Από την άλλη ο Γιαννόπουλος δεν μπόρεσε να αποτρέψει την δέκατη πέμπτη φετινή ήττα για την ομάδα του. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους (1/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 27 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Με ανατροπή η Σαραγόσα

Η Σαραγόσα επιβλήθηκε εκτός έδρας της Φουενλαμπράδα με 81-72 και πέτυχε την δέκατη τρίτη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μία σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο όπου εξασφάλισαν το διπλό. Συγκεκριμένα το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Αμπός ήταν πίσω στο σκορ με 33-26 στο 30’ ωστόσο έκανε επιμέρους σκορ 55-39 στο δεύτερο εικοσάλεπτο και “καθάρισε” έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Χενκ Νόρελ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 7-14 δεν έφτανε ο Τζέιμς Φελντίν (17 πόντοι).

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Βαλένθια – Λαμποράλ Κούτσα (19:00)
Εστουντιάντες – Μπιλμπάο (20:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…