Κεντρική Διεθνή Διακαής πόθος ο Σάριτς

Διακαής πόθος ο Σάριτς

saric cibona

saric-cibona

Θεωρείται ως το next best thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ψηφίστηκε από τη FIBA Europe ως ο καλύτερος νέος παίκτης στην Ευρώπη για το 2013 και όπως είναι φυσικό ο Ντάριο Σάριτς αναμένεται να αποτελέσει το “Μήλο της Έριδος” για πολλές ομάδες που θα θελήσουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους το φετινό καλοκαίρι.

Άλλωστε ο Κροάτης άσος είναι ο ηγέτης της Τσιμπόνα, αν και μόλις 19 ετών, ενώ είναι δεδομένο ότι ομάδες επιπέδου… Ευρωλίγκα θα επιδιώξουν να τον κάνουν δικό τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sportando.net η Αναντολού Εφές επιχειρεί από τώρα να κάνει το “κόλπο γκρόσο” με ορίζοντα την νέα σεζόν. Η πιθανή συμφωνία με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς θα φέρει και τις ανάλογες αλλαγές στο ρόστερ της τουρκικής ομάδας η οποία έχει φαίνεται να έχει ως διακαή πόθο τον Ντάριο Σάριτς.

Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρεται και σε ποσά. Η Εφές είναι διατεθειμένη να προσφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ για πενταετές συμβόλαιο και με μπάι άουτ για το NBA που θα ισχύει από τον Ιούνιο του 2016 όταν και θα είναι αυτόματα διαθέσιμος για το ντραφτ. Όπως και να έχει ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ταλαντούχο φόργουορντ ο οποίος δεν έχει σβήσει από το μυαλό του την προοπτική να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη την ίδια ώρα που όλα εξαρτώνται από τον ατζέντη που θα επιλέξει να τον εκπροσωπήσει.

Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο το ποσό που δίνει η Εφές στην Τσιμπόνα ως μπάι άουτ προκειμένου να αποκτήσει την “ελευθέρας” του Ντάριο Σάριτς. Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος ότι ο 19χρονος άσος σκέφτεται την πρόταση της τουρκικής ομάδας αν και δεν είναι διατεθειμένος να αποφασίσει από τόσο νωρίς για την επόμενη σεζόν. Θυμίζουμε ότι δήλωσε συμμετοχή και στο ντραφτ του 2013 ωστόσο απέσυρε την συμμετοχή του και προτίμησε να μείνει στην Τσιμπόνα για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Σάριτς έχει δώσει το “παρών” μέχρι στιγμής σε 22 αγώνες για την Αδριατική λίγκα έχοντας μέσο όρο 16,3 πόντους και 9,1 ριμπάουντ και σε 10 ματς για το Eurocup με μέσο όρο 12,9 πόντους και 8,3 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…