Κεντρική Διεθνή Εύκολα η Ούνικς

Εύκολα η Ούνικς

kai unics kalev new

kai-unics-kalev-new

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ούνικς Καζάν επικράτησε εντός έδρας της Κάλεφ με 77-60, ανέβηκε στο 14-1 στον πρώτο όμιλο της βαλτικής λίγκας και πήρε ρεβάνς από τους Εσθονούς που είναι οι μόνοι που την έχουν κερδίσει φέτος.

Η ομάδα του Νίκου Ζήση, του Κώστα Καϊμακόγλου και του Ίαν Βουγιούκα επέβαλε τον… νόμο της στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, προηγήθηκε με 60-38 στο 30’ και ακολούθως χαλάρωσε και απλά συντήρησε την διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο 2-11. Ο Άντριου Γκούντελοκ με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ και οι τρεις Έλληνες που αγωνίστηκαν έβαλαν το δικό τους “λιθαράκι” στην εύκολη νίκη. Ο Ζήσης τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (3/4 βολές, 2/5 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 15 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Ο Βουγιούκας είχε 12 πόντους (2/2 βολές, 5/8 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 22 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Ο Καϊμακόγλου πρόσθεσε 9 πόντους (2/2 βολές, 2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 15 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Από τους ηττημένους ο Βλαντ – Σόριν Μολντοβεάνου πέτυχε 19 πόντους.

Διψήφιος ο Καλάθης, νίκη για Κρίλια

Η Αστάνα του Πατ Καλάθη “λύγισε” εντός έδρας την Τσμόκι Μινσκ με 99-82 και πανηγύρισε την έβδομη νίκη της στην λίγκα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκαν να παραμείνουν σε θέση… οδηγού μέχρι το τέλος. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως κορυφαίο τον Τζέρι Τζόνσον (18 πόντοι, 9 ασίστ). Διψήφιος ήταν και ο Καλάθης ο οποίος πρόσθεσε 11 πόντους (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24 λεπτά. Στον αντίποδα δεν έφτανε ο Κιθ Μπένσον (16 πόντοι).

Τέλος στο 7-8 ανέβηκε η Κράσνιε Κρίλια η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ρίγα εντός έδρας με 91-84. Καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν το δεύτερο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 49-41 και “καθάρισαν” έχοντας 28/44 (64%) στα δίποντα και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Μίχαλ Ιγκνέρσκι (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ από τους Λετονούς ξεχώρισε ο Γκέιτις Γιάχοβικς με 17 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…