Όμορφη πόλη…

irakleio diamartyria

irakleio-diamartyria-ximika

Ηράκλειο, αποστολή
kogasΤο Ηράκλειο δεν έχει… νιώσει ακόμα τον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα στα “Δύο Αοράκια“. Οι κάτοικοι κινούνται στους συνήθεις ρυθμούς τους, με τη λιακάδα να τους επιτρέπει να γεμίσουν τα καφέ και τα μαγαζιά που προσφέρουν υψηλής ποιότητας προϊόντα της μεσογειακής διατροφής.

Οι συζητήσεις για τον τελικό -για την ώρα- λίγες. Περισσότερο τους απασχολεί η καταστροφή μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, με τη μέθοδο της υδρόλυσης, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Η τοξική βόμβα, που οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να… πυροδοτήσουν ανοιχτά της Κρήτης, επειδή καμία άλλη χώρα δε δέχτηκε να γίνει η καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της, σε αντίθεση με τη χαλαρή αντίδραση της δικής μας κυβέρνησης, προκάλεσε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Ηρακλείου, στην Πλατεία Ελευθερίας (με διοργανωτή το Εργατικό Κέντρο).

Η όμορφη πόλη του Ηρακλείου, δεν μοιάζει να προετοιμάζεται για τη γιορτή που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής, όμως στα… παρασκήνια έχει χαθεί η μπάλα, καθώς όσο πλησιάζει η ώρα του τζάμπολ, τόσο αυξάνονται τα τηλεφωνήματα προς τους διοργανωτές, για εύρεση ενός εισιτηρίου, μιας πρόσκλησης.

Γιατί μπορεί οι πολιτικοί (όχι στο σύνολό τους, αλλά στην πλειοψηφία τους) να αδιαφορούν για τα χημικά της Συρίας και το σημείο καταστροφής τους, ενδιαφέρονται όμως να “εξυπηρετήσουν” γνωστούς και φίλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…