Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Ηλυσιακός 88-87

Τρίκαλα – Ηλυσιακός 88-87

ilisiakos trikala

ilisiakos-trikala

Το παιχνίδι των Τρικάλων με τον Ηλυσιακό είχε χαρακτήρα “τελικού” για τους δύο μονομάχους, οι οποίοι παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Επομένως η νίκη των νεοφώτιστων (88-87 με μπροστάρη τον Γιούινγκ που σημείωσε 27 πόντους) κρίνεται ως μείζονος σημασίας, αν και δεν κατάφεραν να υπερκαλύψουν τη διαφορά της ήττας τους στο παιχνίδι του α’ γύρου (69-59), κάτι που ενδεχομένως αποδειχθεί καθοριστικό στην πορεία του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ήταν αυτή που ξεκίνησε το παιχνίδι καλύτερα, κυρίως γιατί εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα “έδρα” και την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες. Το γρήγορο +9 (13-4) που απέκτησε, όμως, δεν άργησε να κάνει φτερά αφού το πρώτο δεκάλεπτο την βρήκε πίσω στο σκορ (17-18), με τους Χατζή και Στέφενς να αποτελούν τον πολιορκητικό κριό των φιλοξενούμενων.

Τα Τρίκαλα έδειχναν να πατούν καλύτερα στο παρκέ, αλλά αυτό δεν έφτανε. Αντίθετα, παρουσίαζαν παιδικές ασθένειες κάθε φορά που έπαιρναν το προβάδισμα επιτρέποντας στον Ηλυσιακό να κάνει την ανατροπή και να φέρει το παιχνίδι τούμπα. Κάπως έτσι, οι “κιτρινόμαυροι” πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα διατηρώντας ένα μικρό, αλλά σημαντικό, προβάδισμα (41-38), που τους επέτρεπε να ξεκινήσουν με καλύτερη ψυχολογία το δεύτερο μέρος.

Αυτή η θεωρία δεν επιβεβαιώθηκε, όμως, στο ελάχιστο αφού οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ. Όχι τόσο μέσω της άμυνάς τους, όσο μέσω της επίθεσής τους, η οποία “έβγαζε φωτιές” στο τρίτο δεκάλεπτο. Το γεγονός, άλλωστε, πως σκόραραν τριάντα δύο (32) πόντους σε αυτό το διάστημα δείχνει ποιο ήταν το… όπλο τους.

Τα Τρίκαλα βρίσκονταν, πλέον, σε θέση οδηγού! Κάτι που φρόντισαν να επισφραγίσουν μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά τις προσπάθειες του Ηλυσιακού, ο οποίος δια χειρός Πίγκραμ και Δορκοφίκη προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα. Εις μάτην, όμως, για την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη (88-87) στο ντέρμπι της “ουράς”, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” έχουν λόγο να… αισιοδοξούν εν όψει της συνέχειας αφού προστάτευσαν άριστα το +10 της νίκης τους στο παιχνίδι του α’ γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-41, 70-64, 88-87.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 16 (1), Περούνισιτς 5 (1), Γιούινγκ 27 (1 τρίπ., 7 ριμπ., 5 ασ.), Γιαννακίδης, Πέτροβιτς 6 (2), Πορίνι 10, Σαπ 1, Δεληγιάννης 4, Ματαλόν 5 (1), Νικολόπουλος 14, Γεωργάκης.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 7 (1), Αντωνάκης 7 (1), Χατζής 14 (3), Δορκοφίκης 11 (3), Στέφενς 16 (15 ριμπ.), Βαβάτσικος 2, Ιωάννου 10, Τζουγκαράκης, Μποντζ 9, Πίγκραμ 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…