Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Σημασία στις λεπτομέρειες”

“Σημασία στις λεπτομέρειες”

pao proponisi

pao-proponisi

Με γεμάτη “φαρέτρα” και περίσσιο πάθος θα παραταχθεί αύριο (20/02, 21:45) ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν σήμερα το απόγευμα την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τους “ερυθρόλευκους” χωρίς να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού ο Τζέιμς Γκιστ προπονήθηκε κανονικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την αποψινή προπόνηση του “τριφυλλιού” τονίζοντας πως “πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος παρά την ιδιαιτερότητα αυτή και να προσπαθήσεις για 40 λεπτά να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και θεωρώ πως το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες”, ενώ
σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει το “πρέπει” σε αυτή την αναμέτρηση, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε άμεσα: “Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, όλα τα παιχνίδια έχουν το “πρέπει”.

Στη συνέχεια, όταν έγινε αναφορά στη σημασία της άμυνας, τόνισε: “Έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός με τα προβλήματα που έχει  όλη τη χρονιά, κυρίως με τον Ρόκο (Λένι Ούκιτς) που είναι ο βασικός μας πλέι μέικερ, πρέπει να επικεντρωθούμε σε κάποια δεδομένα. Ο Ρόκο είναι ένα παιδί που μας λείπει πάρα πολύ και η μη καλή του φυσική κατάσταση μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα, καθώς δεν προπονείται όπως πρέπει και αυτό με τη σειρά του έχει αλλάξει όλη τη δομή της ομάδας.

Και ο Ολυμπιακός έχει χάσει το Λο και έχει χάσει κάποιους πόντους στην επίθεση. Φανταστείτε εμάς, που έχουμε λιγότερες λύσεις. “Επιστρατεύεται” στα περισσότερα παιχνίδια να παίξει. Ξεκινάει πάντα, ώστε να είναι ζεστά τα πόδια του, γιατί δεν κάνει προπονήσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει”.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικό με τον Ζακ Ράιτ, τονίζοντας: “Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα για την Ευρωλίγκα και μιλάμε για τους παίκτες που είναι εδώ και θα αγωνιστούν αύριο. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και δεν θα μπω σε αυτή τη λογική αυτή τη στιγμή”. Αντίστοιχα, επέλεξε να δώσει μια διαφορετική απάντηση, όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, στις δηλώσεις του, ότι “ήρθε η ώρα για νίκη στο ΟΑΚΑ“:

“Καταλαβαίνω ότι σας αρέσουν αυτά τα θέματα. Δεν θα μπω σε αυτή τη λογική και διαδικασία. Κρατάμε όλοι χαμηλούς τόνους, γιατί αυτό μεταφέρεται και στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα. Οτιδήποτε μπορεί να “ιντριγκάρει” τα ΜΜΕ δεν με αφορά, όπως δεν αφορά και κανένα μέλος του Παναθηναϊκού. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες όπως και τον Ολυμπιακό. Δεν θα μπούμε στη λογική της ίντριγκας και της απάντησης”.

Τέλος, σε ότι αφορά τον τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε: “Έβγαλε ένα μέρος της προπόνησης χθες. Σήμερα η προπόνηση έχει περισσότερο τακτική. Αύριο, μέσα στο παιχνίδι θα είναι και το ισχυρό τεστ. Οι γιατροί μας έχουν πει ότι είναι έτοιμος να παίξει. Νομίζουμε ότι θα είναι κοντά μας. Είναι σημαντικό για εμάς, γιατί είναι παίκτης που μπορεί να μας δώσει ενέργεια και να βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού”.

Μάικ Μπράμος: “Δεν είναι τελικός”

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπράμος αρνήθηκε να δώσει το χαρακτηρισμό “τελικός” στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά αυτή τη στιγμή, ενώ αντίθετα εμείς έχουμε τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Δεν πιστεύω ότι θα είναι αγώνας ίδιος με το τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ“, δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

Διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετική διοργάνωση. Πρέπει, όπως κάθε φορά, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς, αλλά δεν είναι τελικός. Δεν θα τον χαρακτήριζα έτσι. Υπάρχουν ακόμη οχτώ αναμετρήσεις μέχρι το τέλος του Top16 και τα βλέπουμε ξεχωριστά. Αυτή την εβδομάδα ο τελικός μας είναι αυτός, την άλλη εβδομάδα θα έχουμε έναν ακόμη “τελικό”. Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι“.

Ο ομογενής γκαρντ/φόργουορντ σημείωσε πως “οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά” για να προσθέσει: “Ξέρουμε η μία ομάδα την άλλη πολύ καλά. Η ενέργεια και το πάθος είναι σημαντικά, αλλά χρειάζεται να είσαι και έξυπνος σε αυτούς τους αγώνες. Δεν μπορείς να αφήσεις τον κόσμο να σε παρασύρει, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει και αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες.

Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές. Κι οι δύο ομάδες έχουν έμπειρους παίκτες, γνωρίζουν για την αντιπαλότητα, έχουν αγωνιστεί πολλές φορές ο ένας απέναντι στον άλλον. Οπότε πιστεύω ότι όποιος ελέγξει το ρυθμό, αυτός είναι που θα αναδειχθεί νικητής στο τέλος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…