Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 66-62 (vid)

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 66-62 (vid)

simons lasme euroleague

simons-lasme-euroleague

Του έχει πάρει τον αέρα!…
Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στην Ευρωλίγκα (προηγουμένως είχε κερδίσει σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα) τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (με 66-62), έκανε το 4-3 (ισοβαθμούν και οι δύο), βγάζοντας έτσι θετικό πρόσημο στην εξίσωση. Κι αυτό γιατί είχε και Ρόκο Ούκιτς και Τζίεμς Γκιστ, αλλά κι έναν εξαιρετικό Στεφάν Λάσμε.

Όσοι αναρωτιούνται γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το πρόβλημα τραυματισμού του Ρόκο Ούκιτς, πήραν απόψε την απάντηση. Ο Κροάτης ήταν -για πρώτη φορά φέτος- σημαντικό εξάρτημα στη μηχανή του Αργύρη Πεδουλάκη, που “δούλεψε” με τους παίκτες του όπως ήθελε, παρουσίασε πολλά διαφορετικά σχήματα και εικόνες πάνω στο παρκέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός είχε έναν εξαιρετικό Στράτο Περπέρογλου στο πρώτο δεκάλεπτο (πέτυχε τους μισούς πόντους της ομάδας του), αλλά για άλλο ένα ντέρμπι “αιωνίων” ήταν… αόρατος ο Βασίλης Σπανούλης (0/4 σουτ κι ένα λάθος στο πρώτο ημίχρονο!).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, προηγήθηκαν με 2-5 (με τρίποντο του Μάντζαρη), για να απαντήσει ο Παναθηναϊκός, να ισοφαρίσει (7-7) και να προηγηθεί με 17-13, χάρη σε σερί 7-0. Το δεκάλεπτο έληξε στον πόντο (19-18), με τον Περπέρογλου να πετυχαίνει πέντε συνεχόμενους.

Αυτός ήταν ο πρώτος που σκόραρε στη δεύτερη περίοδο (19-20), ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον απέσυρε και για ένα μικρό διάστημα χάθηκε ο προσανατολισμός στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 27-23, με ξέσπασμα του Ούκιτς, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με σερί 8-0 (27-31).

Η χαλαρότητα της “πράσινης” άμυνας σταμάτησε όταν στο παρκέ συνυπήρξε το δίδυμο ΓκιστΛάσμε. Ο Παναθηναϊκός έκανε το δικό του 8-0 (35-31), για να λήξει το ημίχρονο με 35-33.

Ο Παναθηναϊκός έσφιξε (όπως κλασικά κάνει) την άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός νίκησε στο επιμέρους σκορ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (47-47). Ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν αυτός που έβγαλε το περισσότερο πάθος (τρία εντυπωσιακά κλεψίματα κι ένα καλάθι), αλλά οι πόιντ γκαρντ δεν έβαλαν… μυαλό στο παιχνίδι.

Από την άλλη ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε τον Στράτο Περπέρογλου έξω οκτώ λεπτά, συν το 15λεπτο της ανάπαυλας, με αποτέλεσμα να παγώσει και να πετύχει σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο έναν πόντο!

Ο Πρίντεζης πέτυχε τετράποντο, η επίθεση των γηπεδούχων είχε προβλήματα στη λειτουργία της, ο Σπανούλης έκανε την… εμφάνισή του (πέτυχε 1/2 βολές κι ένα δίποντο) και κάπως έτσι οι δύο ομάδες άφησαν ορθάνοιχτους λογαριασμούς για την τελευταία περίοδο.

Η οποία ξεκίνησε με τρίποντο του Σπανούλη, στο 34′ είχαμε απόλυτη ισορροπία και στο 27.50” ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 59-61. Σημειώστε το, γιατί ήταν η πρώτη φορά φέτος που πέρασε τους 60 πόντους κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν κάθε επαφή με το καλάθι (άστοχα τρίποντα από Σπανούλη και Πρίντεζη, άστοχο δίποντο από τον Λοτζέσκι, 1/2 βολές από τον Περπέρογλου). Ο φόβος της νίκης, ή η εξαιρετική “πράσινη” άμυνα; Ενδεχομένως και τα δύο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχανε βολές (3/6, μέχρι να κλείσει το σκορ ο Λάσμε με 2/2), όμως η νίκη χαμογέλασε στους γηπεδούχους, αφού έστω και με το σταγονόμετρο αύξαναν τους πόντους τους.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 35-33, 47-47, 66-62.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (2), Κάρι 4, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 14 (2), Λάσμε 18, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 7, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 6, Σπανούλης 6 (1), Περπέρογλου 12 (1), Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 2,Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 6 (2), Κατσίβελης 3 (1), Λοτζέσκι 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…