Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο “Ο τελικός ξεκινάει από το μηδέν”

“Ο τελικός ξεκινάει από το μηδέν”

bochoridis aris agor

bochoridis-aris-agor

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του.

Ο νεαρός γκαρντ του Άρη μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την αναμέτρηση με τους “πράσινους”, τονίζοντας πως το παιχνίδι θα αρχίσει από το μηδέν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ο Άρης επιστρέφει σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά το 2005. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το σύλλογο; 
“Είναι σημαντική επιτυχία για τον Άρη, αν αναλογιστούμε τα οικονομικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια και το γεγονός ότι η ομάδα αποτελείται από πολλά νέα παιδιά. Από την άλλη όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη ιστορία έχει αυτή η ομάδα και στόχος είναι στο εξής να έχει συχνότερη παρουσία σε τελικούς και να διεκδικεί τίτλους. Είναι κάτι που το θέλουμε κι εμείς, αλλά και το αξίζει ο κόσμος του Άρη”.

Η ομάδα σου αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έχει παίκτες με περισσότερες παραστάσεις. Είναι η εμπειρία τόσο σημαντική ή μπορεί η άγνοια κινδύνου πολλές φορές να υπερισχύσει; 
“Ο Παναθηναϊκός, πράγματι, διαθέτει παίκτες που έχουν παίξει σε πολλά μεγάλα παιχνίδια και διαθέτουν την εμπειρία τελικών. Όμως πιστεύω πως δεν θα έχουμε άγχος, αλλά περισσότερο προσμονή για αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Ξέρουμε πως θεωρητικά δεν είμαστε το φαβορί, πως έχουμε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Ο τελικός θα αρχίσει από το μηδέν και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό, άλλωστε, επιτάσσει και η ιστορία του Άρη».

Ο τελικός θα γίνει σε ένα γήπεδο που το καλοκαίρι θα έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο… 
“Είχα επισκεφτεί το συγκεκριμένο γήπεδο και το περασμένο καλοκαίρι για κάποια φιλικά της Εθνικής Ανδρών και μάλιστα έκανα την πρώτη μου εμφάνιση. Είναι ένα πολύ όμορφο γήπεδο και ο κόσμος του Ηρακλείου δείχνει πως αγαπά το μπάσκετ. Ελπίζω να είναι γεμάτο και στα παιχνίδια μας το καλοκαίρι.Για μας το γεγονός ότι μία μεγάλη διοργάνωση φιλοξενείται στην Ελλάδα μάς γεμίζει χαρά, αλλά παράλληλα και ευθύνη, γιατί στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Όταν με το καλό τελειώσει η σεζόν, θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να φέρουμε μια ακόμη επιτυχία σε επίπεδο εθνικών ομάδων για το ελληνικό μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…